to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:53 | 21.06.2015

πηγή: gazzeta.gr

Αθλητισμός

Η ιστορία του μικρού Χένρι που έχει σύνδρομο Down

Σε μια εποχή που η ποδοσφαιρική Ελλάδα μαστίζεται από μιζέρια, αντιπαλότητα και υποψίες το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την ιστορία του μικρού Χένρι που ίσως και να σας «τσιγκλίσει».


Η ιστορία του Χένρι Πάβιτ, που έχει σύνδρομο Down και γενετική καρδιακή ανεπάρκεια και έτρωγε με ορούς ως τα τρία του χρόνια, συγκλονίζει. Η δύναμη ψυχής του Χένρι είναι «μαγική». Σε μια εποχή που τα πάντα στην Ελλάδα καταρρέουν και το ποδόσφαιρο καλύπτετε από σκιές και τσακωμούς η ιστορία του παιδιού αυτού μας «ταρακουνάει» λίγο το μυαλό και μας βγάζει από την πόλωση των ημερών.

Την ιστορία την φέρνει στην επικαιρότητα η DailyMail. Ο Χένρι Πάβιτ είναι μικροσκοπικός για την ηλικία του και χρειάζεται συχνές εγχειρήσεις για την καρδιά του. Αλλά όλα αυτά τα αφήνει πίσω του και παίζει ποδόσφαιρο σε πείσμα όλων όσων αμαυρώνουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αθλητισμό.

Ο Χένρι πάσχει από σύνδρομο Down. Δεν τρεφόταν κανονικά μέχρι την ηλικία των τριών και δεν περπατούσε μέχρι τα πέντε. Σήμερα είναι επτά ετών είναι μικροσκοπικός για την ηλικία του και χρειάζεται πολύ συχνά εγχειρήσεις για την πάθηση στην καρδιά που έχει. Αυτά είναι τα «προβλήματα» που έχει να αντιμετωπίσει αυτό το αγόρι. Ακούγονται σοβαρά όντως. Όμως ο Χένρι αγαπά το ποδόσφαιρο. Αυτό που σε όλο τον κόσμο έχει μετατραπεί σε κάτι άλλο από το να κλοτσάς μια μπάλα και να είσαι χαρούμενος. Αλλά για τον Χένρι είναι κίνητρο να προσπαθεί, να είναι καλά και να παίζει ποδόσφαιρο με τα άλλα παιδιά. Ο πατέρας του Χένρι Ντάν Πάβιτ δήλωσε:«Το απολαμβάνει, το αγαπά. Πιστέψαμε ότι είναι σπουδαίο κίνητρο. Λατρεύει να παίζει με άλλα παιδιά».

Η ιστορία ήρθε στην δημοσιότητα γιατί ο Χένρι και ο μπαμπάς του πήραν μέρος Football NSW Football4All Gala Day και τραβήχτηκαν κάποιες φωτογραφίες.

«Δεν ξέραμε ότι μας έβγαζαν φωτογραφίες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, είναι όμορφες φωτογραφίες. Φαίνεται ο δεσμός που έχουμε και πόσο κοντά είναι ο ένας στον άλλο.

Παίζουμε ποδόσφαιρο και έχει επίδρασή όπως βλέπετε και στο παιδί και σε εμένα. Απλά απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου».

Ο Χένρι έτρωγε με ορό μέχρι την ηλικία των τριών και έπρεπε να βρεθεί στην Αυστρία όταν για να δεχτεί μια εξειδικευμένη θεραπεία.

«Είναι ένα πρόγραμμα που μαθαίνουν στα παιδιά που έχουν προβλήματα με την σίτιση τους να τρώνε και να πίνουν μόνα τους.

Έπρεπε να σιτίζετε από την γέννηση του γιατί έκανε εγχειρήσεις και ήταν πολύ άρρωστος μεταξύ αυτών και δεν μπορούσε να τραφεί, έτσι συνήθισε να τον ταΐζουν και δεν προσπαθούσε να φάει τίποτα μόνος του».

Ο Χένρι θα γίνει 7 χρονών τον Αύγουστο και είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ηλικίας του σωματικά. Ζυγίζει 13,2 κιλά και σε ύψος δεν ξεπερνά το 1 μέτρο. Περπάτησε πρώτη φορά χωρίς βοήθεια όταν ήταν 5 χρόνων και επικοινωνεί χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό λέξεων αλλά και τραγούδια. Ενώ έχει και άλλα προβλήματα κυρίως στην καρδιά του, ο Χένρι πρέπει να υποβάλλεται πολύ συχνά σε εγχείρηση για να την αποκαθιστούν καθώς μεγαλώνει.

Ο μπαμπάς του μικρού «μαχητή» δήλωσε: «Είναι πολύ χαρούμενο αγόρι, με πολύ καλούς τρόπους. Είναι ένα αγαπητό και όμορφο αγοράκι. Λατρεύει να διαβάζει την αλφάβητο αλλά και αριθμούς, είναι σαν ένα μεγάλο σφουγγάρι που «ρουφάει» και μαθαίνει τα πάντα».

Το ποδόσφαιρο για κάποιους ανθρώπους είναι κίνητρό για μια καλύτερη ζωή, είναι ένα παιχνίδι που θέλουν να γίνονται καλύτεροι για να μπορέσουν να παίξουν και να διασκεδάσουν. Αυτό το παιδάκι με τα διάφορα προβλήματα που έχει να παλέψει στην ζωή του, παίζει μπάλα με τον μπαμπά του και είναι χαρούμενο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ή καλύτερα αυτή είναι η μπάλα... ας επιστρέψουμε εκεί και ας αφήσουμε για λίγο τα μίση και όλα τα υπόλοιπα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)