to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 12.10.2015

πηγή: Αυγή

Διεθνή

Η ιστορία της εικόνας από τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Ο τραυματισμένος άνδρας που απεικονίζεται να αγκαλιάζει τη σύζυγό του στην εμβληματική φωτογραφία του Reuters της 10ης του Οκτώβρη είναι ο Ιτζετίν Σεβίκ, ένας δάσκαλος που εργάζεται στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα της Τουρκίας.


Ο Σεβίκ πήγε στην Άγκυρα μαζί με τη σύζυγό του Hatice και την αδελφή του Nilgun να διαδηλώσει για την «ειρήνη». Είχε αφήσει τα δύο παιδιά του στο σπίτι στο Şanlıurfa, ενώ η κόρη του, Başak Sidar, που σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στην Άγκυρα ήταν μαζί τους. Οι Χατίς και Ιτζετίν Σεβίκ συναντήθηκαν με την κόρη τους, μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, όπου η διπλή έκρηξη μπροστά από τη διαδήλωσγη στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 97 ανθρώπων και τραυμάτισε εκατοντάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας.

Ωστόσο, η εκκωφαντική έκρηξη άφησε τη λαχτάρα τους για ειρήνη ανεκπλήρωτες. Η Başak και η θεία της Nilgun πέθαναν επί τόπου. Ο Ιτζετίν επέζησε με ελαφρά τραύματα, ενώ η σύζυγός του υπέστη τραύματα στα μάτια. Η εικόνα της Σεβίκ που αγκαλιάζει την καταρρέουσα σύζυγό του έγινε το αποτύπωμα του τρόμου στη μνήμη του έθνους.

Μια ημέρα μετά την επίθεση, οι Σεβίκ κίνησαν πίσω για την Σανλιούρφα προκειμένου να κηδέψουν την κόρη και την αδελφή τους και να ξεκουραστούν. Μίλησε στη Hürriyet για εκείνες τις στιγμές, ενώ ήταν στο δρόμο.

«Η κόρη μου ήταν στο τέταρτο έτος στο Πανεπιστήμιο Atilim. Ήρθε σε μας, ενώ περιμέναμε στο σημείο συνάντησης. Στη συνέχεια μπήκαμε στο χώρο της συγκέντωρησς. Το έκαναν αυτό σε μας, στην καρδιά της Άγκυρας. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να ξεκουραστούν οι ψυχές μας. Η γυναίκα μου είναι επί του παρόντος υπό θεραπεία στο νοσοκομείο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, " είπε ο Σεβίκ, ο οποίος μιλάει με δυσκολία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)