to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 24.05.2012

Κοινωνία

Η ιδιαίτερη ευαισθησία αποδεικνύεται έμπρακτα

Πολύς λόγος γίνεται σε μπλογκ και σάιτ για την... αήθη επίθεση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στη Φώφη Γεννηματά. Μόνο που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα για πολιτική σπέκουλα, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας. Κάτι για το οποίο έχει και η κυρία Γεννηματά ευθύνη ως μέλος των μνημονιακών κυβερνήσεων.


Ο Πάνος Σκουρλέτης εγκαλείται επειδή στην Πρωινή Ενημέρωση του Mega, αναφερόμενος στο υπαρκτό πρόβλημα της αδυναμίας πολιτών να έχουν φαρμακευτική περίθαλψη, είπε ότι "καρκινοπαθείς δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους".

Η Φώφη Γεννηματά, επικαλούμενη το πρόβλημα της υγείας της, του επιτέθηκε εντονότατα. Θεώρησε τα λεγόμενά του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ως προσωπική επίθεση. Μόνο που το θέμα είναι άκρως πολιτικό και τα προβλήματα υπαρκτά. Προβλήματα που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές αποδόμησης των κοινωνικών υπηρεσιών υγείας και τα ενέτειναν οι λίστες φαρμάκων. Και γι' αυτές τις πολιτικές είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση Παπαδήμου. Σε αυτές τις κυβερνήσεις ήταν μέλος ΚΑΙ η κυρία Γεννηματά. Διετέλεσε μάλιστα Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τις 7 Οκτωβρίου 2009 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2010!

Δυστυχώς, αν και γνωρίζει το πρόβλημα, αν και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ευαισθησία, με τη συμμετοχή της σε αυτές τις κυβερνήσεις δεν παρενέβη εμπράκτως ώστε να μην υπάρχουν πράγματι ασθενείς -καρκινοπαθείς ή μη- που να μην μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους.

Αυτό το πρόβλημα είναι όμως υπαρκτό και διογκώνεται διαρκώς, όσο οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι πληθαίνουν. Όσο χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά αναζητούν περίθαλψη και φάρμακα σε Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία.


Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε μερικά από αυτά γιατί πολλοί από μας τα έχουμε ανάγκη.


Κατάλογος με τα Κοινωνικά Φαρμακεία σε όλη την ΕλλάδαΑθήνα - Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αθηναίων
Κινούμενο από μια ισχυρή πρωτοβουλία αλληλεγγύης και τοποθετημένο στην πλατεία Βαρβακείου Αγοράς (οδός Αθηνάς), το Κοινωνικό Φαρμακείο περιθάλπτει εκατοντάδες άτομα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 16:00.

Θεσσαλονίκη - Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και θα έχει τακτικά ιατρεία γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 520386 τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.
Αισώπου 24 στο Βαρδάρη


Πάτρα - Κοινωνικό Φαρμακείο
Σκοπός του προγράμματος είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι ανασφάλιστα. Ευχή όλων μας είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο να επιτελέσει το σκοπό του γιατρεύοντας και απαλύνοντας τον πόνο όσων το έχουν ανάγκη»
Μαιζώνος 19, παλιό Αρσάκειο.


Πρέβεζα - Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Μέχρι σήμερα πλαισιώνεται από ένα δίκτυο δεκάδων λειτουργών υγείας (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές) και άλλων πολιτών.Το ιατρείο απευθύνεται σε όλους όσους βιώνουν, για διάφορους λόγους, αποκλεισμό από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δεν μπορούν να έχουν καμία πρόσβαση σε δωρεάν υγεία και φάρμακα. Οδος ΧΡ. ΚΟΝΤΟΥ 29

Δήμος Βύρωνα - Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΑγκαλιάΖΩ
Το πρόγραμμα αποτελείται από επτά ολοκληρωμένες δομές που λειτουργούν παράλληλα -Παντοπωλείο Αλληλεγγύης, Φαρμακείο Αλληλεγγύης, Αγορά Αλληλεγγύης, Μαγειρείο Αλληλεγγύης, Γραμμή Αλληλεγγύης, Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, Δίκτυο Εθελοντών Αλληλεγγύης- και εντάσσεται στο Τοπικό Σύμφωνο Αλληλεγγύης 2010-2013
http://www.dimosbyrona.gr/uplds/newv/File/2011%2012/Agkaliazo%20parousia....


Σέρρες - Κοινωνικό Φαρμακείο
Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί στο χώρο των γραφείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, στην οδό Δημητρίου Σπυρίδη 12, και δικαιούχοι είναι οι δημότες που δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών τους στο ασφαλιστικό ταμείο τους και άποροι που το νοσοκομείο δεν μπορεί να τους προμηθεύσει τα φάρμακα που δικαιούνται λόγω έλλειψης τους ή λόγω της αξίας τους.

Χανιά - Κοινωνικό Φαρμακείο
Φάρμακα σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς θα παρέχει δωρεάν το κοινωνικό φαρμακείο, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία των Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Χανίων και τη διάθεση του χώρου από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.Το κοινωνικό φαρμακείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι και Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου 2821092429.

Ηλιούπολη - Κοινωνικό Φαρμακείο
Δικαιούχοι: Ανασφάλιστοι (με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά), Άποροι, που διαθέτουν Βιβλιάριο Απορίας από την Κοινωνική Πρόνοια,  Άνεργοι, που έχουν κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ, και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος, Κάτω Ηλιούπολη, Τηλέφωνο: 2109917855.     

Κιλκίς - Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο
Απευθύνεται σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, άπορους, ανασφάλιστους, διερχόμενους μετανάστες προσωρινά χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, κρατούμενους και σε όσους πληρούν τα κριτήρια του κανονισμού λειτουργίας του Κ.Ι.Φ, οι οποίοι και θα παραλάβουν τη σχετική κάρτα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς.
Σπάρτης 13  - Τηλ. 23410 25817 & 23410 22114

tags: υγεία

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)