to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η ίδια η κοινωνία δεν θα επιτρέψει την πόλωση, τη βία και την αυθαιρεσία

Άρθρο του Διονύση Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.


Τα προβλήματα για το λαό μας συνεχίζονται. Η πανδημία έχει αφήσει έντονα το αρνητικό της αποτύπωμα. Οι πολίτες μετράνε ήδη πέντε μήνες σε καθολικό lockdown. Παρόλα αυτά τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και τα θύματα του κορωνοϊού αυξάνονται διαρκώς. Ταυτόχρονα, οι δημόσιες δομές υγείας είναι στα όρια τους, δίχως επάρκεια σε γιατρούς, νοσηλευτές και ΜΕΘ. Στο ίδιο σκοτεινό μοτίβο και η οικονομία της χώρας, που είναι και αυτή διασωληνωμένη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι παραγωγοί, βρίσκονται σε απόγνωση και αγωνιούν για την επόμενη μέρα.

Ενώ όμως συμβαίνουν αυτά, η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή της ασχολείται μόνο με δημοσκοπήσεις και μεγάλες επιχειρηματικές τακτοποιήσεις και συμφέροντα. Κυρίως, όμως, με δημοσκοπήσεις. Σκέπτεται με δημοσκοπήσεις, μιλάει με και για δημοσκοπήσεις και το χειρότερο κάνει πολιτική με τις δημοσκοπήσεις. Αδύναμη, ανασφαλής, απροετοίμαστη και βαθιά συντηρητική, ονειρεύεται εκλογές και κάνει σχέδια ερήμην της χώρας και των αναγκών της κοινωνίας.

Σε αυτές ακριβώς τις δράσεις εντάσσεται και η αστυνομική αυθαιρεσία και προκλητικότητα, που κάθε μέρα γίνεται και χειρότερη. Πιστεύουν ότι και τους συμφέρει δημοσκοπικά και τους βολεύει πολιτικά, γιατί δεν έχουν πια, μετά από ούτε δύο χρόνια στην κυβέρνηση, τίποτα άλλο να προσδοκούν παρά μόνο το διχασμό και την τρομοκράτηση των πολιτών. Η πανδημία τους ξέφυγε, η οικονομία μετράει ερείπια και η κοινωνία αντιδρά. Ο ανέμελος πρωθυπουργός μετά από 5 ημέρες ξυλοδαρμού, εμφανίστηκε ως εγγυητής της ομαλότητας, που όμως ο ίδιος έχει διαταράξει. Δικός του Υπουργός είναι ο κύριος Χρυσοχοΐδης, δικός του βουλευτής είναι ο κύριος Κυρανάκης, δική του εκπρόσωπος η κυρία Πελώνη, της Νέας Δημοκρατίας το επιτελείο που φακελώνει πολίτες και στέλνει non paper για να τους καρφώνει με ονοματεπώνυμο, ελεγχόμενοι και στο περιβάλλον του είναι οι δημοσιογράφοι και τα media που παίζουν μόνο τα ψέματα της αστυνομίας και κοροϊδεύουν στα μούτρα την αλήθεια, που όλοι βλέπουμε με τα μάτια μας.

Μετά από ένα χρόνο με ξύλο και αυθαιρεσία ο κος Μητσοτάκης ξύπνησε ξαφνικά και αποφάσισε να δει προσωπικά τον κύριο Αλιβιζάτο και το εξαφανισμένο στο χάος πόρισμά του, για το οποίο, όπως μας είπε η κυρία Πελώνη, παρεμπιπτόντως, ασχολείται κυρίως με την αστυνομική αυθαιρεσία τα έτη 2017-2018. Τέτοια κοροϊδία, τόσο ψέμα και τόση στο τέλος τέλος πολιτική αφέλεια. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης ψάχνει ακόμα στα μοναστήρια των Βαλκανίων το χρυσαυγήτη καταδικασμένο και φυγόποινο Χρ. Παπά και προετοιμάζει την πολιορκία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και έτσι δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με τη Νέα Σμύρνη. Άλλωστε, συνυπουργός Παιδείας δεν είναι; Μαζί με την κυρία Κεραμέως δεν παρουσίασε το σχέδιο για την Παιδεία;

Αντί να σχεδιάζουμε με ενότητα και ομοψυχία το παρόν και το μέλλον για να ξεπεράσουμε την υγειονομική και οικονομική κρίση, την κοινωνική ερήμωση και την επιθετικότητα της Τουρκίας που έχει αποθρασυνθεί και επιβουλεύεται με πρωτοφανή τρόπο κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία μας, η κυβέρνηση επιλέγει την πόλωση για να δημιουργήσει εσωτερικούς εχθρούς, όξυνση και εντάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αλλάξει κατεύθυνση και να μην κάνει μόνο διαπιστώσεις και ευχολόγια, όπως έκανε με το χθεσινό μήνυμά του. Οφείλει να αλλάξει πολιτική. Οφείλει να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την πανδημία, να καταστρατηγεί το Σύνταγμα και να καταργεί εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Οφείλει ν΄ αλλάξει συμπεριφορά και στόχευση και να βάλει τέλος σ’ αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, που η κυβέρνησή του ξεκίνησε, γυρίζοντας τη χώρα δεκαετίες πίσω. Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες θα είμαστε συνέχεια εδώ για να διεκδικούμε. Η ίδια η κοινωνία δε θα επιτρέψει την ισοπέδωση και την επιστροφή στο σκοτάδι.

Δημοσιεύθηκε στο ethnos.gr στις 13-3-2021

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)