to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 12.02.2020

Κοινωνία

«Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή - Οι φασίστες έξω από τις γειτονιές μας»: Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αύριο στο Εφετείο

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την αυριανή δικάσιμο της δίκης της Χρυσής Αυγής, έξω από το Εφετείο Αθηνών


Το κάλεσμα αναφέρει:

Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη φάση της, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής να ολοκληρώνονται και εκείνες των συνηγόρων υπεράσπισης να ακολουθούν.

Η αποδεικτική διαδικασία έφερε στο φως αμέτρητα στοιχεία που τεκμηριώνουν απολύτως τόσο την τέλεση των επιμέρους σοβαρών κακουργημάτων, όσο και το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την ηγεσία όχι μόνο να γνωρίζει την έκνομη δραστηριότητα, αλλά να την σχεδιάζει και να την εγκρίνει.

Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, με μία απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση, επιχείρησε ένα πρωτοφανές «ξέπλυμα» της νεοναζιστικής συμμορίας, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχουν ανακύψει εδώ και πέντε χρόνια από τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα έγγραφα και το οπτικοακουστικό υλικό.

Με την ώρα της απόφασης να πλησιάζει, έχουμε όλοι/ες χρέος να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις, να βρεθούμε αύριο μέσα και έξω από την αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης και την αυστηρή τιμωρία των κεντρικών της στελεχών. Η μάχη ενάντια στις ιδέες του φασισμού και του ρατσισμού είναι συνεχής και δίνεται σε κάθε κοινωνικό χώρο, ώστε η αλληλεγγύη να νικήσει την ξενοφοβία.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, αλλά και κάθε άνθρωπο που στέκεται απέναντι στις ιδέες του φασισμού και του ρατσισμού, να βρεθεί αύριο Πέμπτη 13/2 και ώρα 10:30 έξω από το Εφετείο Αθηνών, ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην ξενοφοβία και το μίσος.

Έχουμε καθήκον να μην ξεχάσουμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τη δράση των ταγμάτων εφόδου, τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών, τα εκατοντάδες θύματα της Χρυσής Αυγής.

* Καλούν επίσης ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, οι Οργανώσεις Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πειραιάς για Όλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)