to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:16 | 22.11.2012

Κοινωνία

Η Χρυσή Αυγή πάει στα στρατόπεδα και τρώει κράξιμο από φαντάρους και μόνιμα στελέχη

Από άρθρο της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων



Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν του Λαού-Δεν αμαυρώνεται από την ύβρη Φασίστα και Χουντικού

Η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή θεώρησε ότι η επιχείρηση ύβρις κατά της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος στα στρατόπεδα. Αυτοί που φωνάζουν υποκριτικά «έξω η πολιτική από σχολεία και στρατό», ουσιαστικά απαιτούν τη διείσδυση και επικράτηση των φασιστικών ιδεών. Βλέπεις πάντα οι ΝΑΖΙ είχαν πρόβλημα στην αναμέτρηση της σκέψης και των επιχειρημάτων. Θεωρούν εχθρικό πεδίο το δημοκρατικό στίβο καθώς προτιμούν το στίβο μάχης και τον εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο μονόλογο, την επικράτηση του οποίου εξασφαλίζει ο τραμπουκισμός.
Χωρίς να το ανακοινώσει, αλλά λειτουργώντας με σχέδιο, προσπάθησε την 17η Νοέμβρη, εκτός των σχολείων, να επεκτείνει τη φασιστική της παρέμβαση σε μονάδες του ελληνικού στρατού,επιδιώκοντας να μολύνει με τις πράξεις και τα λόγια των μελών της τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.
ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ. ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν την 17η Νοέμβρη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνας, όπως καταγγέλλουν νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώθηκε από τη διοίκηση της μονάδας και ενώ προβάλλονταν επετειακό βίντεο, την στιγμή που το τανκς έριχνε την πύλη του Πολυτεχνείου, 2-3πιτσιρικάδες, μέλη της δολοφονικής οργάνωσης, άρχισαν να επευφημούν και να φωνάζουν«ζήτω»!


Άμεση ήταν η παρέμβαση των βαθμοφόρων. Όχι μόνο καταδίκασαν με δριμύτητα την υβριστική παρέμβαση των ανώριμων και παρασυρμένων ακροδεξιών, που σε αυτή την νεαρή ηλικία ταυτίζονται με ένα φονικό ναζιστικό παρελθόν, αλλά και με ένα εξίσου αποκρουστικό νεοναζιστικό παρόν και μέλλον. Όχι τόνισαν την ανάγκη σεβασμού, αναγνώρισης και παραδειγματισμού από τις αξίες των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου. Όχι μόνο καταδίκασαν την πράξη των Πραξικοπηματιών και των νοσταλγών τους. Αλλά και τόνισαν τις συνέπειες από μια επιστολή καταγγελίας που θα δημοσιοποιούσε ότι σε στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού,τελετή για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου,αντί να αναγνωρίζει τη θυσία, επευφημεί το έγκλημα!


Που να μπορέσουν όμως οι εγκάθετοι προβοκάτορες της Χρυσής Αυγής να εκτιμήσουν την ανυστερόβουλη θυσία των χιλιάδων αφανών ηρώων της Εξέγερσης. Πως να μπορέσουν να καταλάβουν ότι με τις χυδαίες πράξεις τους όχι μόνο ντροπιάζουν τους εαυτούς τους, αλλά επιπλέον θέτουν σε κίνδυνο την εργασία τόσων βαθμοφόρων, που όχι μόνο αδυνατούν να θρέψουν τις οικογένειες τους εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων, αλλά απειλούνται και με αμαύρωση της καριέρας τους εξαιτίας των ανώριμων, ανεύθυνων και προσβλητικών λόγων και έργων, παρασυρμένων νεαρών Ναζιστών.
Ακόμη μεγαλύτερη όμως ήταν η καταδίκη των νεοναζιστών από τους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους φαντάρους. Ιδιαίτερα στα πηγαδάκια που ακολούθησαν ασκήθηκε δριμεία κριτική, καταγγέλθηκε η περιφρόνηση της θυσίας των εξεγερμένων και εκφράστηκε η ανάγκη περιθωριοποίησης των Ναζιστών.


Άλλα είναι τα προβλήματα και οι αγωνίες των νεοσύλλεκτων συναδέλφων και οι φασίστες δεν έχουν να πουν τίποτε για αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης που ενδιαφέρεται για το μισθό του αξιωματικού αδελφού του, ενώ, αν και λαλίστατος,δε βρήκε να πει μια λέξη για το γεγονός ότι ο ίδιος πρωταγωνίστησε σε ρατσιστικό επεισόδιο, στο οποίο μάλιστα τράβηξε όπλο. Ο Κασιδιάρης έκανε σόου σε Βουλή και κανάλια το εκκαθαριστικό του παρανομούντα αδελφού, αλλά έκανε επίσης «μόκο» για το ζήτημα της βάναυσης περικοπής των καταστάσεων επιβίβασης των φαντάρων. Ένα άγριο ταξικό μέτρο που πλήττει τους φτωχότερους φαντάρους που υπηρετούν 6 μήνες στην παραμεθόριο, στους οποίους ουσιαστικά απαγορεύει την άδεια.
Βλέπεις, η Χρυσή Αυγή ήταν πολύ απασχολημένη να διαιωνίσει το αφορολόγητο των εφοπλιστών και να επιβάλλει στην κοινωνία μας, αν και ειδωλολάτρισσα στο θρησκευτικό της πιστεύω, τα Χουντικά θέσφατα«Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια» !
Το συμπέρασμα από τα γεγονότα της17ης Νοέμβρη στο ΚΕΝ Αυλώνα είναι ότι πρέπει και μπορούμε ενωτικά και αποφασιστικά, να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια στο βρωμερό, δολοφονικό και απάνθρωπο φασιστικό φαινόμενο.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους σε κλιμάκωση της πάλης τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε η αξία του συλλογικού αγώνα, η αξία της επιστολής καταγγελίας και η ανάγκη του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των Φαντάρων.
Στεκόμαστε δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό μας. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε Αποστολές Καταστολής Πλήθους και Αστυνόμευσης. Αρνούμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και στις στρατιωτικές δυνάμεις του Κράτους Δολοφόνου Ισραήλ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη διάθεση μας βρίσκονται τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων.
Δεν τα δημοσιοποιούμε, γιατί θέλουμε με τον τρόπο αυτό να προβάλλουμε το υψηλό δημοκρατικό φρόνημα που στην συγκεκριμένη περίπτωση εκφράστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού που υπηρετεί στο ΚΕΝ Αυλώνας.
Σε αυτή την εποχή κρίσης και αμφισβήτησης του αυτονόητου, η στάση τους, τους τιμά και μας τιμά!
Πρώτα απ΄όλα τιμά τους εξεγερμένους, τους μάρτυρες και τους αγώνες του λαού μας.
Αποτελώντας πολύτιμη παρακαταθήκη.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)