to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 06.05.2013

Πολιτική

«Η Χρυσή Αυγή να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι της στην Αυστραλία»

Η ομογενής βουλευτής Μ. βαμβακινού δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην πιθανή παρουσία των νεοναζί στην Αυτραλία


«Η Χρυσή Αυγή δεν θα πατήσει πόδι στην Αυστραλία. Θα παλέψω με νύχια και με δόντια, είτε είμαστε στην εξουσία, είτε στην αντιπολίτευση, να φράξω το δρόμο αυτών των ρατσιστών προς την Αυστραλία».

Την δήλωση αυτή έκανε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» η ομογενής βουλευτής του Εργατικού κόμματος Αυστραλίας Μαρία Βαμβακινού.

Σε τηλεφωνική της επικοινωνία από τη Σπάρτη με τον δημοσιογράφο Κώστα Νικολόπουλο, η κα Μαρία Βαμβακινού, που αυτές τις ημέρες επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο υπηρεσιακού ταξιδιού, καθώς και την Κύπρο και την Τουρκία, σε έξαλλη κατάσταση είπε: «Βιώνω μία πρωτόγνωρη, εξωφρενική κατάσταση εδώ στη Σπάρτη, που βρίσκομαι. Η αδελφή μου, η Ελένη, βρίσκεται στο νοσοκομείο της πόλης για μία εξέταση αίματος και δεν μπορεί να την κάνει εξ αιτίας μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που εμποδίζουν τη λειτουργία του αιματολογικού τμήματος του νοσοκομείου μέχρι να πάρουν διαβεβαίωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ότι το αίμα που δωρίζουν εθελοντές αιμοδότες θα διατίθεται σε Έλληνες πολίτες, μόνο.

Και να φανταστείς ότι σήμερα, που στελέχη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τη ζωοδότρια αιμοδοσία για να προβάλλουν την ξενοφοβική πολιτική τους, είναι η Ημέρα Αιμοδοσίας. Είμαι έξω φρενών με τη συμπεριφορά τους, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να πατήσουν πόδι στην Αυστραλία, διότι θα μολύνουν με την παρουσία τους και τις ιδέες τους τη δημοκρατία μας. Πρόκειται για αδίστακτους ανθρώπους, που δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Οι άνθρωποι, που διακηρύττουν, ότι πιστεύουν σε πατρίδα θρησκεία και οικογένεια επέλεξαν τις ημέρες του Πάσχα για να καπηλευτούν την αιμοδοσία, αυτή την ύψιστη πράξη ανθρωπισμού. Επαναλαμβάνω, αν τολμήσουν να ζητήσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία θα παλέψω με νύχια και με δόντια για τον αποκλεισμό τους» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνέντευξή της στο «Νέο Κόσμο» (21/3/2013) η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησής της όσον αφορά το θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές του κόμματος της «Χρυσής Αυγής» που προτίθενται να επισκεφθούν την χώρα, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν γραφεία του κόμματός τους στα μεγάλα κέντρα του Ελληνισμού της Αυστραλίας.

«Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία.

Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες» είχε δηλώσει η πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)