to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη»: Η εκδήλωση με το φακό του left.gr (φωτ.-βίντεο)

Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, κυκλοφόρησε σε έντυπη και ψηφιακή μορφή το καινούργιο βιβλιαράκι του Δημήτρη Ψαρρά «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη». Το βιβλιαράκι διατίθεται δωρεάν τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και online από το σάιτ του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.


Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο facebook



 Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου και στη σειρά των εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώθηκε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 εκδήλωση με συντονιστή τον Δημήτρη Ψαρρά.



Οι ομιλητές ήσαν:

 Η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.


Παραθέτουμε στη συνέχειας μικρά αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις των ομιλητών.

Η Βασιλική Γεωργιάδου άνοιξε τη συζήτηση θέτοντας το ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα ή εγκληματική οργάνωση.


Ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε το αντιφασιστικό κίνημα στην ποινική δίωξη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο Κωστής Παπαϊωάννου στη δική του παρέμβαση αναφέρθηκε στη σημασία της επικείμενης δίκης και στο κατά πόσο μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χρυσής Αυγής.

 Η Τασία Χριστοδουλοπούλου έθεσε το ζήτημα αν η δικαστική δίωξη εναντίον της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προχωρήσει με αποτελεσματικότητα. Επισήμανε ότι η επικείμενη τροποποίηση του νόμου περί εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187) σηματοδοτεί τον κίνδυνο οι κατηγορούμενοι να «πέσουν στα μαλακά».

Ο Δημήτρης Ψαρράς στη μικρή παρέμβαση του αναφέρθηκε και στο κατά πόσο «είναι δεμένες», από νομική άποψη, οι κατηγορίες εναντίον της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)