to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 11.12.2014

Κοινωνία

Η Χρυσή Αυγή Κεφαλονιάς - Ιθάκης στοχοποιεί εκπαιδευτικούς

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή (Πυρήνας Κεφαλονιάς - Ιθάκης) στοχοποιεί την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και τα μέλη της γιατί ένα εξ' αυτών «τόλμησε» να συνυπογράψει κείμενο αλληλεγγύης στον απεργό πείνας μέχρι την Τετάρτη Νίκο Ρωμανό


Με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού, καταγγέλλουν ονομαστικά τον εκπαιδευτικό Νικόλα Γαλιατσάτο, για την υπογραφή του σε πανελλαδικό κείμενο με αίτημα να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στους απεργούς πείνας Ρωμανό και Κωστάρη.

Η εμετική καταγγελία των νεοναζί αναφέρει το όνομα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού και... «προειδοποιεί την κοινωνία των νησιών μας και τους Κεφαλλήνες γονείς, για το δηλητήριο που ποτίζουν καθημερινά τα παιδιά στα σχολεία τα αντεθνικά – προδοτικά φίδια που έχουν καταλάβει την εκπαίδευση». Στο νοσηρό σχέδιο των χρυσαυγιτών για την εκπαίδευση, οι «εβραιομπολσεβίκοι» δεν θα έχουν θέση στην «Εθνική Παιδεία των Ελλήνων» (sic). 

Ακολουθεί το κείμενο στο οποίο περιλαμβάνεται και η υπογραφή του κ. Γαλιατσάτου:

«Η πρόσβαση στην εκπαίδευση, αυτονόητο δικαίωμα όλων.
Οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 10/11 και 29/10 αντίστοιχα, διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσουν τη σχολή στην οποία πέρασε φέτος με πανελλαδικές εξετάσεις ο πρώτος και φοιτά ήδη εδώ και τρία χρόνια ο δεύτερος. Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνται απέρριψε το καθ’ όλα νόμιμο αίτημά τους, εφαρμόζοντας στην περίπτωσή τους ένα απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων. 
Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δάσκαλοι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, επισημαίνουμε κατ’ αρχάς τον κίνδυνο να απαξιωθεί και να ακυρωθεί στην πράξη ο πολύτιμος όσο και πολύπαθος θεσμός του σχολείου εντός της φυλακής.
Πάνω απ’ όλα όμως, θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνουν δυο άνθρωποι να διεκδικούν ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο το σώμα τους και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους.
Ζητούμε να δοθεί στους δύο απεργούς πείνας άμεσα, πριν να είναι αργά, η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούνται και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων τους.
Το κείμενο υπογράφουν 210 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Συγκεκριμένα 51 δάσκαλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 80 καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 79 πανεπιστημιακοί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)