to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 07.10.2014

Κοινωνία

Ζήτησαν εξηγήσεις από τα σχολεία Κεφαλονιάς γιατί κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον Παύλο Φύσσα λόγω... Χρυσής Αυγής

Έγγραφο του υπουργείου Παιδείας μεταβίβασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στα σχολεία της Κεφαλονιάς, με το οποίο ζητούνται εξηγήσεις σχετικά με τον λόγο που τα σχολεία κράτησαν ενός λεπτού σιγή ανήμερα της πρώτης επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά.


 

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ελένη Ζαρούλια, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "σύμφωνα με καταγγελίες πολλών γονέων προ ολίγων ημερών και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα θανάτου του Παύλου Φύσσα, οι μαθητές σε διάφορα σχολεία της Κεφαλονιάς δέχθηκαν πολιτική προπαγάνδα. Ειδικότερα, λίγο πριν από την πρωινή προσευχή οι διευθυντές των σχολείων επέβαλαν στους μαθητές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Παύλου Φύσσα. Σε κάποια σχολεία ακολούθησαν μάλιστα και τραγούδια της επετείου του Πολυτεχνείου. Υπήρξαν δε και περιπτώσεις όπου δεν έλειψαν ακόμη και ομιλίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονταν μάλλον σε κομμουνιστικό παραλήρημα, συνοδεία ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής".

 
Η συγκεκριμένη ερώτηση εστάλη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονίας, από το Τμήμα του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο μάλιστα ζήτησε…απαντήσεις. Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννης Καραβασίλης, ζήτησε «ενημέρωση μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου» επί του συγκεκριμένου θέματος. Μιλώντας, μάλιστα, στο www.topontiki.gr ανέφερε πως «μεταβίβασα το έγγραφο όπως μου το έστειλε το τμήμα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας απαντήσεις στις καταγγελίες που έγιναν. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, Διονύσης Γεωργόπουλος, με δηλώσεις του στο www.topontiki.gr εξαπολύει επίθεση στον Περιφερειακό Διευθυντή, τονίζοντας πως λειτουργεί «εν είδει εισαγγελέα και βασιλικότερος του βασιλέως». «Στην υπηρεσία της Χρυσής Αυγής θέτει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας η κυβέρνηση, καλώντας σε απολογία - ουσιαστικά - τους Διευθυντές των σχολείων του Νομού. Η κυβέρνηση διαβιβάζει στα σχολεία, μέσω των αρμοδίων Διευθύνσεων, την προκλητική ερώτηση την οποία οι νεοναζί κατέθεσαν στη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι που οι μαθητές τίμησαν με ενός λεπτού σιγή τον δολοφονημένο (από χρυσαυγίτικο χέρι) αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Στην ερώτηση κάνουν λόγο για «θάνατο» του Φύσσα και όχι βέβαια για δολοφονία, αναβιώνουν τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας ωρυόμενοι περί «κομμουνιστικού παραληρήματος» και «προπαγάνδας», απαιτούν να μένουν στο απυρόβλητο οι δολοφονικές πρακτικές της οργάνωσής τους και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους εκπαιδευτικούς!!! Γι’ αυτό το αισχρό και κατάπτυστο κείμενο των ναζί η κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από τα σχολεία!!! Αντί ο Υπουργός Παιδείας να απαντήσει κατάλληλα στην κ. Ζαρούλια (που υπογράφει την ερώτηση) και το κόμμα της παραπέμπει το θέμα μέσω των υπηρεσιών του στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καραβασίλη, ζητώντας «τις απόψεις και τις ενέργειες» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης!!!», μας μεταφέρει χαρακτηριστικά.
 
Και προσθέτει: «Ο κ. Καραβασίλης, εν είδει εισαγγελέα και βασιλικότερος του βασιλέως, στέλνει το θέμα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας του Νομού ζητώντας να απαντήσουν «άμεσα και οπωσδήποτε μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου»!!! Σε συνέχεια, ο Διευθυντής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρκάτος καλεί τους Διευθυντές των σχολείων να απαντήσουν. Με άλλα λόγια όχι μόνο δεν «κόβουν το βήχα» στους φασίστες – νεοναζί δολοφόνους αλλά και τους μετατρέπουν σε επιθεωρητές της σχολικής ζωής. Όχι μόνο δε στηρίζουν το αυτονόητο της αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς αλλά και ποινικοποιούν τη διαπαιδαγώγηση στις λαϊκές αξίες και τα ιδανικά!».
 
Δείτε τα έγγραφα ΕΔΩ. (το Ποντίκι)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)