to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστική, εγκληματική οργάνωση

«Οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής πρέπει να τιμωρηθούν. Ο φασισμός και ο νεοναζισμός αποθεώνουν τον θάνατο και σκοτώνουν την ίδια την ζωή, για αυτό πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά, ώστε να επικρατήσει η αλληλεγγύη στην κοινωνία μας, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής η σεξουαλικού προσδιορισμού. Η ζωή θα νικήσει το σκοτάδι»


Χθες (σ.σ.: την περασμένη εβδομάδα) ξεκίνησαν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οπότε η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στο πιο κρίσιμο στάδιο, όπου τα στοιχεία για τη νεοναζιστική δομή της Χρυσής Αυγής ξεδιπλώνονται στο δικαστήριο με τα τεκμήρια για τον εγκληματικό της χαρακτήρα να είναι αδιάσειστα.

Όμως πρέπει πέρα από τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής να αναδειχτεί σε κοινωνικό επίπεδο ότι η νεοναζιστική ιδεολογία παράγει εγκληματικές και δολοφονικές πρακτικές, διότι στον ίδιο τον πυρήνα της ναζιστικής ιδεολογίας η εξόντωση της διαφορετικότητας και η αποθέωση της ομοιομορφίας είναι δομικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή πιστεύει στον εθνικοσοσιαλισμό, ο οποίος στον ιδεολογικό του πυρήνα εμπεριέχει τον Φυλετισμό, που ξεχωρίζει τους ανθρώπους, σε ανώτερους και κατώτερους. Η φυλετική αυτή διάκριση του ναζισμού δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους άλλων φυλών. Δηλαδή, για να γίνει κατανοητό, οι ναζιστές δεν θεωρούν ότι είναι κατώτεροι μόνο οι άνθρωποι των άλλων φυλών, αλλά ακόμη και στην δική τους "αρία" φυλή υπάρχουν "υπάνθρωποι", που πρέπει να αφανιστούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο ναζισμός έχει δύο βασικούς πυλώνες, την φυλή και το έθνος. Αυτά τα δύο κατά τους ναζιστές αλληλοσχετίζονται, καθώς το έθνος εμπεριέχει την φυλή. Ουσιαστικά το κριτήριο κατά τους ναζιστές για να θεωρηθεί ένας άνθρωπος "άριος", άρα και άνθρωπος κατ΄αυτούς είναι ο βιολογικός προσδιορισμός (αίμα). Οπότε, σύμφωνα με τη θεώρηση των ναζιστών η ανθρώπινη ιστορία είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς όλοι οι άνθρωποι και οι πράξεις τους δεσμεύονται στις επιταγές της φυλής και του αίματος.

Σε αυτό το σημείο, αναδύεται και το βασικό αίτημα των εθνικοσοσιαλιστών που είναι η επικράτηση του "ανόθευτου" φυλετικού δόγματος, που συνδέεται με την ιστορική αναπαραγωγή και την ισχυροποίηση της φυλής και του έθνους.

Οπότε, από τα προαναφερθέντα, γίνεται σαφές ότι το πρώτιστο αίτημα τον ναζιστών είναι η "αποκάθαρση" του έθνους, και η καταπολέμηση οποιουδήποτε βλάπτει το έθνος, σύμφωνα με το βιολογικά κριτήρια που "παραδόξως¨ τα ερμηνεύουν μόνο οι ναζιστές.

Χαρακτηριστικά, άνθρωποι όπως οι ομοφυλόφιλοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, τοξικομανείς, άνθρωποι με γενετικές ή πνευματικές δυσκολίες, κατά τους ναζιστές πρέπει να εξοντωθούν, καθώς δεν πληρούν τα βιολογικά κριτήρια για την ισχυροποίηση του έθνους, αντιθέτως αποδυναμώνουν τη φυλή και το πεπρωμένο του έθνους, που είναι η επικράτηση έναντι των άλλων φυλών.

Με αυτόν τον τρόπο εξηγείται και το γεγονός ότι οι ναζιστές είναι πολεμοχαρείς, καθώς τροφή για την ιδεολογία τους είναι το μίσος προς οτιδήποτε το διαφορετικό.

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο εξηγείται και η μανία των ναζιστών με την ευγονική, που οι ίδιοι την συνδέουν με τη "φυλετική" υγιεινή. Ουσιαστικά, όλοι αυτοί που δεν πληρούν τα κριτήρια για να γεννήσουν φυλετικώς υγιή παιδιά θα πρέπει σε πρώτο επίπεδο να στειρωθούν και ύστερα να εξοντωθούν. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Χίτλερ, με τους "Φυλετικούς" νόμους της Νυρεμβέργης υπέβαλε 4000.000 ανθρώπους σε στείρωση και ύστερα σε ευθανασία. Όλα τα παραπάνω, ανήκουν στον ιδεολογικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής, ασχέτως εάν δημοσίως δεν τα λένε συστηματικά αποκρύπτοντας τις θέσεις τους  για λόγους κοινωνικής κατακραυγής. Επίσης, ο φασισμός μισεί την σκέψη και την γνώση. Χαρακτηριστικά, προϋπόθεση της σκέψης είναι η αναγνώριση της αντίθεσης, άρα και της διαφορετικότητας, η οποία λειτουργεί ως μοχλός προόδου για τον πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα, (κοινωνικό, πολιτισμικό και πνευματικό).

Ο φασισμός είναι αντιδιαφωτιστικός, διαμελίζοντας της σκέψη του ανθρώπου. Αυτό εξηγεί και το μίσος τον φασιστών προς την επιστήμη, η οποία είχε επιφέρει σαν αποτέλεσμα να καούν χιλιάδες βιβλία επί Χίτλερ στην Γερμανία (Μαρξ, Φρόυντ, κ.α). Το ίδιο είχε κάνει και η Χρυσή Αυγή η οποία έκαιγε βιβλία που διαφωνούσαν με την φασιστική της ιδεολογία και διέκοπτε θεατρικές παραστάσεις με στιγμές απίστευτης βίας.

Η ιστορία είναι η πολιτική του χθες και η πολιτική του σήμερα η ιστορία του αύριο. Για αυτόν τον λόγο πρέπει όλοι να ξαναδιαβάσουμε ιστορία, γιατί η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι ένα ιδανικά που κληρονομούνται αλλά διεκδικούνται.

Οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής πρέπει να τιμωρηθούν. Ο φασισμός και ο νεοναζισμός αποθεώνουν τον θάνατο και σκοτώνουν την ίδια την ζωή, για αυτό πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά, ώστε να επικρατήσει η αλληλεγγύη στην κοινωνία μας, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής η σεξουαλικού προσδιορισμού.  Η ζωή θα νικήσει το σκοτάδι.

*Αντιλιάν Κοτζάι: μέλος της νεολαίας Σύριζα. Απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος της Πολιτικής Επιστήμης και της Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)