to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:48 | 19.03.2018

Πολιτική

Η χώρα που δεν έχει Κυκλάδες και σκάνδαλα στις οθόνες σας...

Εξαφανίστηκαν από τις ειδήσεις της ημέρας τα σκάνδαλα και πέρασαν στα ψιλά (λίγο πριν από τα δελτία καιρού) τα εγκαίνια από τον Αλέξη Τσίπρα της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι εξελίξεις στο Αφρίν της Συρίας, σπέκουλα για τριγμούς στην κυβέρνηση και «σύννεφα» στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η επανεκλογή Πούτιν, η συζήτηση στη Βουλή για μομφή στους χρυσαυγίτες βυλευτές, το Μακεδονικό, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

«Η Novartis επίσημη αγαπημένη Σαμαρά και Βενιζέλου»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», στον ετήσιο απολογισμό που είχε συντάξει για το έτος 2014 ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κ. Φρουζής, σχετικά με τα πεπραγμένα της εταιρείας στην Ελλάδα, σημείωνε πως "παραμένει η Novartis η αγαπημένη εταιρεία της ελληνικής κυβέρνησης"- ΣΥΡΙΖΑ: «Στρατηγική η σύμπλευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τα μεγάλα συμφέροντα». (αναλυτικά)


 

Πώς ο Άδωνις Γεωργιάδης νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή

Οι υπουργικές εξυπηρετήσεις του Άδωνι στον Mr Novartis και μια πολύ προσωπική σχέση. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Καινούρια σελίδα για την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας με όφελος στα 80 εκατ. ευρώ

«Εμβληματικό έργο στρατηγικής σημασίας, που εξασφαλίζει την αξιόπιστη και επαρκή ενέργεια των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του έργου στη Σύρο, επισημαίνοντας ότι γίνεται πράξη ένα όραμα δεκαετιών. (αναλυτικά)


 

Π. Καμμένος: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία έντιμη πολιτική σχέση»

Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία "έντιμη σχέση πολιτική, η οποία βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο καθένας να μπορεί να έχει την πολιτική του αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας χώρος από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σ' αυτά που μαζί συμφωνήσαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, να βγάλουμε τη χώρα από την τεράστια οικονομική κρίση και το λαό από τη φτωχοποίηση" δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. (αναλυτικά)



 

Κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν «Φιλελεύθερο» του κ. Μητσοτάκη

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχολιάζει μέσω twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. (αναλυτικά)


 

Ομόφωνη απόφαση Βουλής για μομφή σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο: Νέο παραλήρημα χρυσαυγιτών

Οι χρυσαυγίτες αναπαρήγαγαν μάλιστα για μία ακόμη φορά την επιχειρηματολογία Ερντογάν αμφισβητώντας την εθνική ταυτότητα των μειονοτικών βουλευτών και καταλογίζοντάς τους ότι «ενδύονται την τουρκική σημαία» και «λατρεύουν τον σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ». Ο Κασιδιάρης χαρακτήρισε, μάλιστα, χαμαιτυπείο την ελληνική Βουλή ενώ ο Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει Δυτική και Ανατολική Θράκη τασσόμενος δηλαδή υπέρ της εισβολής στην Τουρκία. (αναλυτικά)


 

Ν. Βούτσης: «Παμμακεδονικές οργανώσεις και Χρυσή Αυγή έχουν ξεφύγει»

Ο Νίκος Βούτσης καταγγέλλει απειλές με θάνατο ή με ισόβια σε βουλευτές με αφορμή το Μακεδονικό από παμμακεδονικές οργανώσεις αλλά και τα διχαστικά κηρύγματα της Χρυσής Αυγή στη Βουλή με τελευταίο την επίθεση Κασιδιάρη κατά των 4 Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών. (αναλυτικά)


 

«Κάθε υπόσχεση του Μητσοτάκη θυμίζει και μία πράξη της ΝΔ εις βάρος των νέων, των εργαζομένων και των ανέργων»

«Η μείωση της ανεργίας, η επαναφορά από τον Αύγουστο των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η προοπτική αύξησης του κατώτατου μισθού μετά το τέλος της επιτροπείας, προκαλούν έντονη ανησυχία στη ΝΔ», τονίζει το υπουργείο Εργασίας σχολιάζοντας την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην συνδιάσκεψη της ΔΑΠ. (αναλυτικά)


 

Μείωση στα 2,443 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου τον Ιανουάριο

Ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στο ίδιο διάστημα περιορίστηκαν στο ποσό των 691,9 εκατ ευρώ έναντι 765,3 εκατ ευρώ. (αναλυτικά)


 

Ομαλά εξελίσσεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ»

Πάνω από 10.000 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν στοιχεία. (αναλυτικά)


 

Μοντέλο πρόνοιας χωρίς γραφειοκρατία και διαπλοκή

Η Θ. Φωτίου χαρακτηρίζει ως βασική της προτεραιότητα να φέρει μέχρι τον Ιούνιο στη Βουλή πρόταση για έναν «νόμο-πλαίσιο», που θα αφορά τη λειτουργία όλων των προνοιακών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα εν όψει της τέταρτης αξιολόγησης, καθώς αυτά θα χορηγούνται πλέον μέσω του ΟΠΕΚΑ. (αναλυτικά)


 

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την απασχόληση συνταξιούχων λόγω γήρατος

Μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι δεν θα επέρχεται καμία περικοπή στη σύνταξη για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων που ασκούν αγροτική δραστηριότητα. (αναλυτικά)


 

Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ο νόμος για τους αδικοπραγούντες ψυχικά ασθενείς

Το νέο θεσμικό πλαίσιο του νόμου 4509/2017 για τους αδικοπραγούντες ψυχικά ασθενείς παρουσίασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η διυπουργική ομάδα εργασίας κατά την ημερίδα που συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 16 Μαρτίου τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. (αναλυτικά)


 

Εγκρίθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 768 ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ

Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ με τις υπογραφές του Ανδρ. Ξανθού και Π. Πολάκη. (αναλυτικά)


 

Το σχέδιο αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική

Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι από την έναρξη του προγράμματος ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στις Αχαρνές, δηλαδή από τις 15 Ιουνίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2017, ελέγχθηκαν 39.594 άτομα, συνελήφθηκαν 1.375 και βεβαιώθηκαν 4.565 παραβάσεις. (αναλυτικά)


 

ΕΔΕ για τον ανήλικο που κατέβασαν από το τρένο για 10 λεπτά του ευρώ

ΕΔΕ διενεργεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό που κατήγγειλε μητέρα, σύμφωνα με την οποία ελεγκτής στον προαστιακό της Πάτρας, κατέβασε το ανήλικο παιδί της από το τρένο επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για την συμπλήρωση του αντιτίμου του εισιτηρίου. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)