to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 18.12.2013

πηγή: 902.gr

Κοινωνία

Η HOL απέλυσε όλους τους εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο

Πρότεινε στους 460 εργαζόμνεους να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειωμένους μισθούς σε «εξωτερικό συνεργάτη» την εταιρεία «360 Connect»


Στην απόλυση όλων των εργαζομένων στο τηλεφωνικό της κέντρο προχώρησε η εταιρεία HOL. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες στις 2.30 το πρωί, άδειασαν τις εγκαταστάσεις, μαζεύοντας από υπολογιστές μέχρι και γραφεία και το πρωί ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους πως απολύονται ΟΛΟΙ, δημιουργείται καινούρια εταιρεία στην οποία τους πρότεινε να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειωμένους μισθούς.

Ο Βασίλης Σιλαΐδης, μέλος του συμβουλίου εργαζομένων στον όμιλο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μίλησε «στο Κόκκινο» (105,5) για την απόφαση της HOL να ζητήσει τις παραιτήσεις 460 εργαζομένων και τη μεταφορά τους σε άλλη επιχείρηση (ακούστε τη συνέντευξη εδώ).

Σύμφωνα με πηγές της εταιρεία, στους εργαζόμενους θα δοθούν οι αποζημιώσεις, με βάση τα δικαιώματα που έχουν θεμελιώσει ενώ διασφαλίζεται ότι θα διατηρήσουν τις αποδοχές τους για διάστημα 3 μηνών, από την μετάβασή τους στην νέα εταιρεία, από την οποία θα παρέχουν υπηρεσίες στην HOL. Τα νέα ήθη των μαζικών «παραιτήσεων» και επαναπροσλήψεων που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσάιωνα είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, «πάγια πρακτική που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» (πηγή euro2day.gr).

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) καταγγέλλει την εργοδοσία στην HOL η οποία προχώρησε στην απόλυση όλων τον εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο στοχευμένες ήταν οι απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα καρατομούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Στις 2.30 το πρωί άδειασαν τις εγκαταστάσεις και ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους πως απολύονται. Τους έδωσαν μάλιστα και την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια θέση και αντικείμενο σε νέα εταιρεία, ιδιοκτησίας της HOL, με 3μηνη σύμβαση και φυσικά μειωμένο μισθό.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους στην HOL να μη δεχτούν καμία μείωση του μισθού και των δικαιωμάτων τους, να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αγωνιστούν μαζί με τη Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ έχοντας στο πλευρό τους και τους συναδέλφους του κλάδου».

___________

Ο Βασίλης Σιλαΐδης, μέλος του συμβουλίου εργαζομένων στον όμιλο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μιλά στο Κόκκινο για την απόφαση της HOL να ζητήσει τις παραιτήσεις 460 εργαζομένων και τη μεταφορά τους σε άλλη επιχείρηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)