to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 29.10.2018

Οικονομία

Η Χαρά Καφαντάρη στο διεθνές Επενδυτικό Φόρουμ του ΟΗΕ στη Γενεύη

Η βουλευτής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Χαρά Καφαντάρη, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φόρουμ Επενδύσεων της Διάσκεψης των Η.Ε. για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, στην Γενεύη την 21-24 Οκτωβρίου 2018.


Σκοπός του Φόρουμ η παρακολούθηση επίτευξης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ) και  η ενσωμάτωση  των τριών διαστάσεών της - κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής- σε όλες τις πολιτικές. Για την επίτευξη των στόχων απαιτείται διεθνής συνεργασία και καθολική προσπάθεια  για την αντιμετώπιση  των αλληλένδετων προβλημάτων της εξάλειψης της φτώχειας  και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η  Χαρά Καφαντάρη συμμετείχε σε τρεις κοινοβουλευτικές θεματικές ενότητες: «Ορθές δημοσιονομικές πρακτικές στην επίτευξη πολιτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης», «Χρήση δημόσιων πόρων για την επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» και «Διεθνές επενδυτικό περιβάλλον, αναδυόμενες ευκαιρίες  στον ιδιωτικό τομέα  και διεθνείς εμπορικές  πολιτικές». Τέλος, συμμετείχε στο διάλογο κοινοβουλευτικών, πολιτικών, διεθνών οργανισμών  και επενδυτών, σχετικά με την επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μεταξύ των άλλων, η Χ. Καφαντάρη ανέφερε:

«Η επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης  πρέπει να αντιμετωπίζεται παράλληλα με το  παγκόσμιο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής. Απαιτούνται σε διεθνές επίπεδο θεσμοί και νομοθεσίες των κρατών που να διασφαλίζουν πλήρη διαφάνεια και πάταξη της φοροαποφυγής. H Εθνική στρατηγική της Ελλάδας στον τομέα της Ανάπτυξης στοχεύει στις ιδιωτικές επενδύσεις, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον ανθρώπινο παράγοντα και τα εργασιακά δικαιώματα. Στοχεύει σε επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, σε επενδύσεις καινοτομίας, επιδιώκοντας περιφερειακή σύγκλιση, αύξηση της ανταγωνιστικότητας και προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο του 2016 δημιουργήθηκε ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, συμβατό με τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η παραμονή των νέων σε ηλικία με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, στη χώρα  μας αποτελεί κύριο στόχο, ειδικά τώρα που  η χώρα μας εξήλθε από μια οκταετή οικονομική κρίση με σοβαρές επιπτώσεις  στο λαό μας  και την παραγωγική βάση της χώρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)