to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 03.07.2012

Κοινωνία

Η Χ.Α απειλεί μετανάστες για να κλείσουν τα μαγαζιά τους!

Κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται με συνέπεια... ημέρας, παύει να προκαλεί έκπληξη και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό.


Κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται με συνέπεια... ημέρας, παύει να προκαλεί έκπληξη και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό. 

Στη Νίκαια, η Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε νέα επίθεση προς μετανάστες ιδιοκτήτες καταστημάτων, με την απαίτηση να κλείσουν οριστικά τα μαγαζιά τους. Σε μία... έξαρση ευγένειας και ανθρωπιάς, τους έδωσαν προθεσμία μίας εβδομάδας! Σε αντίθετη περίπτωση οι 40... καβαλάρηδες, τους απείλησαν πως θα καταστρέψουν ολοσχερώς τους χώρους εργασίας τους. 

Το μεσημεριανό συμβάν εκφοβισμού του περασμένου Σαββάτου, επιβεβαιώνεται από τους υπόλοιπους Έλληνες καταστηματάρχες, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αν και η "διορία" ολοκληρώθηκε, οι εγκληματικές διαθέσεις της Χ.Α δεν μετουσιώθηκαν σε πράξεις. Δυστυχώς όμως, ένας εκ των τεσσάρων ανθρώπων που απειλήθηκαν, αποφάσισε να κατεβάσει τα ρολά, τουλάχιστον προσωρινά. Αναγκάστηκε να στερηθεί το μεροκάματο και το δικαίωμα του να εργαστεί, εξαιτίας του ότι κάποιοι αποφάσισαν να κρίνουν για τη ζωή του. 

Από την πλευρά της βέβαια η οργάνωση χαρακτήρισε το όλο γεγονός ως μία "μηχανοκίνητη ενημερωτική δράση σε Νίκαια, Κορυδαλλό και Ρέντη". Πότε όμως απεδέχθη, πλην της περίπτωσης Κασιδιάρη, τη βαρύτητα των ευθυνών της; 

Ο Ιμπραήμ Μουχάμαντ, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τον πάγκο του παντοπωλείου του κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σκιαγράφησε από την πλευρά του με ακρίβεια τα όσα διαδραματίστηκαν: "Είχαν μαζευτεί στην πλατεία και έδιωχναν μετανάστες. Φύγετε και μην ξαναπατήσετε το πόδι σας εδώ", φώναζαν. "Ευτυχώς, δεν έπεσε κανείς στα χέρια τους. Οι απειλές ήταν μόνο στα λόγια. Πλησίασαν έως τις βιτρίνες μας, αλλά δεν μπήκαν μέσα. Είπαν να κλείσουμε. Να μην δουλεύουμε όποτε έρχονται εδώ. Σε επτά ημέρες, να μην ανοίξει κανείς".

Δύο καταγραφές εξ' ολοκλήρου διαφορετικές και ενδεικτικές του πως η Χ.Α επιλέγει να σταθεί απέναντι σε δράσεις που φέρουν την υπογραφή της. Αυτό στη δική μας γλώσσα, είναι γνωστό ως θρασυδειλία...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)