to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 11.09.2017

Πολιτική

Η Χ. Καφαντάρη στον ΣΚΑΪ για την Eldorado Gold: Είμαστε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα (βίντεο)

Η Χαρά Καφαντάρη, στην εκπομπή Online στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Eldorado Gold


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της καναδικής εταιρίας να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

«Δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη» τόνισε η Χ. Καφαντάρη, σημειώνοντας όμως ότι «είμαστε σε μια χώρα η οποία έχει νόμους, έχει εθνικό δίκαιο, υπάρχει ευρωπαϊκό δίκαιο, υπάρχει Σύνταγμα, είμαστε μια κανονική χώρα που τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις νομικές» όσον αφορά τη λειτουργία της εταιρίας και ανέφερε ότι η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο, «το θέμα παραπέμπεται σε διαιτησία και εντός Σεπτεμβρίου θα υπάρξει απόφαση».  Παρέπεμψε μάλιστα στις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Γ. Σταθάκη, για το θέμα.

Με αφορμή τις διαρκείς διακοπές από τη δημοσιογράφο, η βουλευτής ζήτησε να της δοθεί ο χρόνος να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι ο ΣΚΑΪ παρουσίασε τη συνέντευξη Τύπου της εταιρίας, ενώ τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν την παρουσίασε!

Όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, στόχος μας είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και την εργασία. Στην περίπτωση της Eldorado Gold, η ελληνική Κυβέρνηση, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες και ζητώντας το ίδιο και από την εταιρεία, παρέπεμψε το θέμα στη Διαιτησία, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός. Όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις, οφείλουμε να πούμε ότι το υποέργο των Σκουριών έχει αδειοδοτηθεί κατά 60%, ενώ η Ολυμπιάδα κατά 100%.

Σε συνέντευξη της, η Εταιρεία ανέφερε παραδείγματα χωρών, στις οποίες λειτουργεί, που όμως είναι εκτός Ε.Ε. (πχ. Κίνα Τουρκία κλπ.). Π​ρέπει όμως να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Κλείνοντας, η Χαρά Καφαντάρη είπε ότι οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν με ταχείς ρυθμούς. Η προστασία του περιβάλλοντος και νομιμότητα δεν μπορεί να κάμπτονται ή να αγνοούνται τόνισε και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, όπως για παράδειγμα για τα θέματα της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)