to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Google κηρύσσει πόλεμο στη Symantec για την ασφάλεια του Διαδικτύου

Η Google απειλεί τον γίγαντα της διαδικτυακής ασφάλειας Symantec ότι θα αποκλείσει ορισμένες υπηρεσίες του, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι δικτυακοί τόποι μπορεί να χρησιμοποιούν ύποπτα πιστοποιητικά για να ξεγελούν τους χρήστες.



Με δημοσίευμα σε εταιρικό blog της, η Google ισχυρίζεται ότι η Symantec ασκεί πλημμελή έλεγχο πριν εκδώσει τα λεγόμενα πιστοποιητικά SSL, τα οποία κρυπτογραφούν την επικοινωνία σε δικτυακούς τόπους με ασφάλεια HTΤPS και βεβαιώνουν τον χρήστη ότι δεν επισκέπτονται πλαστούς δικτυακούς τόπους. Τα πιστοποιητικά αυτά εκδίδονται από εγκεκριμένους οργανισμούς σαν την Symantec, στην οποία εκτιμάται ότι αντιστοιχεί το ένα τρίτο των πιστοποιητικών στον παγκόσμιο ιστό.

Η Google υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με έρευνα που αφορά πρόσφατο περιστατικό, η Symantec δεν συμμορφώνεται με όλες τις πρακτικές ασφάλειας που απαιτούνται.

Αν η εταιρεία πραγματοποιήσει την απειλή της, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome θα πάψει να αναγνωρίζει εκατομμύρια πιστοποιητικά της Symantec σταδιακά τους επόμενους μήνες, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στους χρήστες και ιδιοκτήτες συνεργαζόμενων δικτυακών τόπων.

Αυτό, εκτιμά το PC World, θα αναγκάσει τη Symantec να έρθει σε επικοινωνία με χιλιάδες πελάτες της, να ελέγξει και τελικά να αντικαταστήσει τα επίμαχα πιστοποιητικά.

Η Symantec από την πλευρά της χαρακτήρισε «παραπλανητικούς» και «ανεύθυνους» τους ισχυρισμούς της Google. «Ελπίζουμε να μην είχαν στόχο να προκαλέσουν αβεβαιότητα και αμφιβολία εντός της διαδικτυακής κοινότητας για τα πιστοποιητικά μας» ανακοίνωσε σε εταιρικό ιστολόγιο.

Βαγγέλης Πρατικάκης - in.gr

tags: google

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)