to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:59 | 20.08.2018

Πολιτική

Η γκάφα της ΝΔ με τον Καβάφη και ο Φρέντυ Γερμανός

Η παροιμιώδης νέα γκάφα των επικοινωνιολόγων της ΝΔ με τον Καβάφη θύμισε στον Χρ. Βερναρδάκη μια πραγματική ιστορία που είχε διηγηθεί ο Φρέντυ Γερμανός στην εκπομπή «Αλάτι και Πιπέρι»


Αναλυτικά η ανάρτηση του Χρ. Βερναρδάκη με αφορμή την παραποίηση της «Ιθάκης» από τη ΝΔ:

Η παροιμιώδης σημερινή νέα γκάφα των επικοινωνιολόγων της ΝΔ με τον Καβάφη θύμισε μια πραγματική ιστορία που είχε διηγηθεί ο Φρέντυ Γερμανός από την εποχή της εκπομπής του "Αλάτι και Πιπέρι". 

Η εκπομπή έχει καλεσμένες καμιά δεκαριά κοπέλες που ήταν υποψήφιες των τότε καλλιστείων. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής και ενώ οι κοπέλες μιλάνε και παρουσιάζονται, ο Γερμανός παρατηρεί μια κοπέλα η οποία είναι αμίλητη και μελαγχολική. Τη ρωτάει λοιπόν "έχετε κάτι, σας βλέπω στενοχωρημένη και μελαγχολική". Η κοπέλα απαντά "ναι, είμαι μελαγχολική γιατί είμαι ευαίσθητη. Και ως ευαίσθητη γράφω ποιήματα". Ο Γερμανός με το φλεγματικό του χιούμορ καταλαβαίνει ότι κάτι "παίζεται" και την προτρέπει να διαβάσει ένα ποίημά της. 

Η κοπέλα βγάζει ένα χαρτί και αρχίζει να απαγγέλλει: "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας...." και διαβάζει όλο το ποίημα του Καβάφη. Ο Γερμανός την παρακολουθεί να διαβάζει χωρίς να την διακόψει και μόλις τελειώνει την χειροκροτεί και της λέει "δεσποινίς μου, συγχαρητήρια, σας εύχομαι κάποτε να γράψετε και την 'Κεφαλονιά'"...

Η εκπομπή συνεχίζεται χωρίς απρόοπτα και μόλις τελειώνει ειδοποιούν τον Γερμανό ότι κάποιος τον ζητάει επίμονα στο τηλέφωνο. Είναι ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος με έντονο ύφος παρατηρεί τον Γερμανό λέγοντας ότι αυτό που έκανε στην κόρη του με το να της πει ότι εύχεται να γράψει την "Κεφαλονιά" ήταν πολύ προσβλητικό και για το κορίτσι και για όλη την οικογένεια. Ο Γερμανός συναισθάνεται ότι πιθανόν να ξεπέρασε τα όρια της λεπτής ειρωνείας και αρχίζει να απολογείται στον πατέρα, λέγοντας ότι και η κόρη του με το να διαβάσει την "Ιθάκη" ως δικό της ποίημα ξεπέρασε και αυτή κάποια όρια. Γι'αυτό και της ευχήθηκα να γράψει την 'Κεφαλονιά', απολογήθηκε. 

Ο πατέρας επέμεινε. "Αυτό που της είπατε ήταν απολύτως προσβλητικό. Ακου να γράψει την 'Κεφαλονιά', όταν όλη η οικογένεια καταγόμαστε από την Ζάκυνθο"!!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)