to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 15.05.2019

Κοινωνία

Η ΓΓΙΦ υπέρ της απόφασης του Υπουργού ΥΠΠΕΘ περί σύστασης ομάδας εργασίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων υπέρ της απόφασης του Υπουργού ΥΠΠΕΘ περί σύστασης ομάδας εργασίας για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση


Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού του ΥΠΠΕΘ κου Γαβρόγλου, για την σύσταση ομάδας εργασίας με αντικείμενο τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τους τρόπους διαχείρισης  καθημερινών ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου, καθώς επίσης και έμφυλων στερεοτύπων και σεξισμού που προκύπτουν στην σχολική ζωή.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της ΓΓΙΦ για μια συμπεριληπτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και έμφυλες διακρίσεις, το οποίο αποτυπώνεται σε όλο το φάσμα των πολιτικών της στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νόμος 4604/2019 έρχεται να επιμερίσει νομοθετικά τις υποχρεώσεις που οφείλουν να λάβουν οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς με στόχο την εξάλειψη σεξισμού, βίας, βάσει φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης ταυτότητας φύλου και την προώθηση μιας κουλτούρας ισότητας αποδοχής και σεβασμού.

Η ΓΓΙΦ μέσω των προτάσεών της, των συνεργειών της και πολιτικών της στοχεύει στην προώθηση ενός αξιακού προτάγματος που μας χωράει όλες και όλους ανεξάρτητα και πέρα από ταξινομικές κατηγορίες που παράγουν ενισχύουν ανισότητες και βία.

Συνεργάζεται επ΄ αυτού στενά με το ΙΕΠ και το ΥΠΠΕθ, ενώ ήδη το Υπουργείο έχει γίνει αποδέκτης των αντίστοιχων προτάσεων πολιτικών φύλου και συμπερίληψης, όπως η εισαγωγή της σεξουαλικής εκπαίδευσης στην α/θμια και β/θμια εκπαίδευση εδώ και τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, έχει σημασία να αναδειχθεί πως αποτελεί τον εθνικό φορέα απεύθυνσης στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας και στελέχη της έχουν υλοποιήσει προγράμματα επ΄ αυτού σε δεκάδες σχολεία.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σημαντική και ώριμη απόφαση που έρχεται να καλύψει ανεπάρκειες και ελλείμματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος σε ζητήματα ελευθερίας και ισότητας. Ως εκ τούτου μας βρίσκετε αρωγούς στην προσπάθειά του Υπουργείου και είμαστε έτοιμοι/ες να συνδράμουμε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)