to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 18.04.2019

Διεθνή

Λιβύη: 200 ως τώρα οι νεκροί από τις μάχες κοντά στην Τρίπολη - Σύγκληση του ΣΑ ζητάει η Γερμανία

Η Γερμανία συγκάλεσε χθες Τετάρτη νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Λιβύη - : Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 200 στην Τρίπολη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ


(Στήλη καπνού μετά από αεροπορικό χτύπημα στη Λιβύη)

Συνολικά 205 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 18 άμαχοι, και 913 τραυματίστηκαν σε δύο εβδομάδες συγκρούσεων κοντά στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Βλήματα ερίφθησαν εξάλλου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τρίπολης αργά την Τρίτη το βράδυ, επιτείνοντας τη δυστυχία των αμάχων μετά την επίθεση εδώ και δύο εβδομάδες των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ με στόχο να πάρουν τον έλεγχο της λιβυκής πρωτεύουσας από την κυβέρνηση που χαίρει της υποστήριξης της διεθνούς κοινότητας.

(Ανταπόκριση του TRT News για την κατάσταση στη Λιβύη και το δράμα των αμάχων)

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητάει η Γερμανία

Η Γερμανία συγκάλεσε χθες Τετάρτη νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Λιβύη, αφού δεν μπόρεσε να διαμορφωθεί συναίνεση ώστε να διατυπωθεί ομόφωνα έκκληση να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός στη χώτα αυτή της βόρειας Αφρικής. Την 4η Απριλίου ο Χαλίφα Χάφταρ, ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), διέταξε τους άνδρες του να εξαπολύσουν επίθεση για να αποσπάσουν την πρωτεύουσα Τρίπολη από τις παραστρατιωτικές ομάδες που δηλώνουν πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

- Στα αγγλικά: Επιστολή του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Λιβύη για τον σφοδρό βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών κοντά στην Τρίπολη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)