to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:47 | 04.12.2013

πηγή: in.gr

Διεθνή

Η Γερμανία ψάχνει για νεοναζί σε εκατοντάδες ανεξιχνίαστα εγκλήματα

Η γερμανική αστυνομία θα επανεξετάσει 746 ανεξιχνίαστα εγκλήματα που διαπράχθηκαν την τελευταία 20ετία για να διαπιστώσει εάν υπάρχει περίπτωση να συνδέονται με τη δράση νεοναζιστικών οργανώσεων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση.


Οι Αρχές έχουν ήδη εξετάσει 3.300 βίαια εγκλήματα -κυρίως δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας- που διαπράχθηκαν από το 1990 έως το 2011 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι 726 υποθέσεις θα πρέπει να ερευνηθούν ξανά εις βάθος για να εξακριβωθεί εάν οι δράστες έχουν κάποια σχέση με την ακροδεξιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Χέντρικ Λέργκες

Τα αποτελέσματα της επανεξέτασης των φακέλων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη άνοιξη, επισήμανε. «Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε σε πόσες από αυτές θα επαληθευτούν [οι υποψίες των αρχών]» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών το 1990 έχουν καταγραφεί στη χώρα 63 ανθρωποκτονίες που αποδίδονται σε νεοναζιστές.

Το 2011 η Γερμανία συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη ότι 10 ανεξιχνίαστες δολοφονίες που διαπράχθηκαν την περίοδο 2000-2007 με θύματα οκτώ Τούρκους μετανάστες, έναν Έλληνα και μια Γερμανίδα αστυνομικό είχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Οι Αρχές επέρριψαν την ευθύνη για τους φόνους σε νεοναζιστική οργάνωση. Δύο από τα μέλη της, οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ αυτοκτόνησαν έπειτα από μία αποτυχημένη ληστεία, φοβούμενοι ότι θα συλληφθούν. Το τρίτο μέλος, η Μπεάτε Τσέπε, συνελήφθη και αυτήν την περίοδο δικάζεται στο Μόναχο.

Όλοι τους ζούσαν επί πολλά χρόνια στη Θουριγγία και η αστυνομία δεν τους είχε ενοχλήσει. Αντιθέτως, απέδιδε τις δολοφονίες των μεταναστών σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» υποστηρίζοντας ότι τα θύματα εμπλέκονταν στο οργανωμένο έγκλημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)