to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 18.11.2020

Πολιτική

Η Γερμανία διαδέχθηκε σήμερα την Ελλάδα στην προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Βερολίνου αναφέρονται η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η τεχνητή νοημοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, τα δικαιώματα των Ρομά και διάφορα θέματα της νεολαίας της Ευρώπης.


Την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλαμβάνει σήμερα και για τους επόμενους έξι μήνες η Γερμανία, παίρνοντας την σκυτάλη από την Ελλάδα.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Βερολίνου αναφέρονται η ενίσχυση του συστήματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η τεχνητή νοημοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, τα δικαιώματα των Ρομά και διάφορα θέματα της νεολαίας της Ευρώπης.

Ωστόσο η γερμανική προεδρία έχει ευθύνη να αποτρέψει τον εκβιασμό Ουγγαρίας - Πολωνίας για τον Προϋπολογισμό, τόνισε νωρίτερα ο Δημ. Παπαδημούλης.

Η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα διαδικτυακά, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να παραδίδει στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της γερμανικής προεδρίας.

Ένα από τα βασικά θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η γερμανική προεδρία είναι επίσης η νέα έκκληση που έχει απευθύνει το Συμβούλιο της Ευρώπης προς την Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Γεωργία, σύμφωνα με την Συμφωνία Κατάπαυσης του Πυρός του 2008.

Οι διμερείς σχέσεις του Βερολίνου με την Μόσχα είναι ωστόσο το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα τεταμένες, γεγονός που δεν αναμένεται να διευκολύνει ούτε τις ήδη προβληματικές σχέσεις της Ρωσίας με το Συμβούλιο, το οποίο το 2014 ανέστειλε το δικαίωμα ψήφου της χώρας - μέλους του λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας, προτού το αποκαταστήσει πέρυσι.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)