to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 01.11.2012

left.gr

Οικονομία

Η Γερμανία δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης, σύμφωνα με το Reuters

Σύμφωνα με το Reuters, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης αρνούνται ότι έχει επέλθει συμφωνία με την Ελλάδα, είτε για την εκταμίευση της επόμενης δόσης είτε συνολικά για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Αν αυτό δεν αδειάζει τον Σαμαρά, που είπε πως οι διαπραγματεύσεις έκλεισαν...


«Στο παρελθόν δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι βρισκόμασταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και πολύ κοντά σε μία συμφωνία εντός της Τρόικας, Η εντύπωση αυτή δεν είναι σωστή», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.  «Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα, μια σειρά ανοιχτών θεμάτων στους κόλπους της Τρόικας όσον αφορά τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα. Υπάρχουν επίσης ανοιχτά θέματα εντός του Eurogroup», πρόσθεσε.

Ζητούμενο παραμένει, σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου, η αναζήτηση μιας αξιόπιστης και βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα. «Τα περιεχόμενα είναι σημαντικότερα από την κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος», λέει χαρακτηριστικά το στέλεχος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της συνόδου του G20 στο Μεξικό, αλλά σίγουρα θα συζητηθεί στο περιθώριο.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) μετέδωσε την Τετάρτη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν περιμένει σύντομα τις αποφάσεις για τη βοήθεια στην Ελλάδα, και πάντως όχι πριν την 12η Νοεμβρίου.

Χθες, πάντως, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αναμένει γρήγορα αποφάσεις για την βοήθεια προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τo DPA ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τοποθετεί τις αποφάσεις για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου και περιμένει την τελική έκθεση όχι νωρίτερα από τις 11 ή 12 Νοεμβρίου. Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται «να ληφθούν ανεύθυνες αποφάσεις», εφόσον τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας επαρκούν έως τις 16 Νοεμβρίου.


Πηγή: Το Βήμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)