to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:55 | 21.09.2018

Πολιτική

Η γεωγραφία είναι μία και είναι ελληνική;

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το Μακεδονικό και οι δηλώσεις Ζάεφ, η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, τα δημοσιονομικά και οι συντάξεις, οι δηλώσεις Τσακαλώτου για τις συντάξεις, κινδυνολογία και σπέκουλα περί εκποίησης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο....


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Πιο αναγκαίες από ποτέ για τη χώρα, η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα»

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. (αναλυτικά)

 


Δ. Παπαδημούλης: Η έκταση που λέγεται εδώ και αιώνες Μακεδονία ανήκει σε 3 χώρες

Tweet με αφορμή τις δηλώσεις Ζόραν Ζάεφ έκανε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. (αναλυτικά)


 

«O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό»

Η αξιωματική αντιπολίτευση έφτασε σήμερα «στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι» - «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο», απαντάει ο Ευ. Τσακαλώτος με ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)


 

Στη Ν. Υόρκη από την Κυριακή ο Αλ. Τσίπρας για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ

Οι επαφές της ελληνικής αποστολής, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη Νέα Υόρκη. (αναλυτικά)


 

Η κατανομή της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για το προσφυγικό

Την αναλυτική κατανομή της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για προγράμματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού παρουσίασε, με επεξηγηματικό σημείωμά του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. (αναλυτικά)


 

Σε εξέλιξη η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας

Στόχος η μετακίνηση 2.000 αιτούντων άσυλο έως το τέλος Σεπτεμβρίου. (αναλυτικά)


 

«Ζούμε μία κοσμογονία μετά το λουκέτο στην τράπεζα Πειραιώς»

Το τριήμερο «λουκέτο» που επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας στο κατάστημα της Βασιλίσσης Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, έχει θορυβήσει την εργοδοσία, η οποία κάνει έκκληση στους εργαζόμενους να τηρούν αυστηρά το ωράριό τους. (αναλυτικά)


 

H «τρομαγμένη» κυρία Κεραμέως και η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στη ΝΔ

«Ας παύσει επιτέλους η Ν.Δ. να πυροβολεί τα δημόσια Πανεπιστήμια αλλά και την δημόσια εκπαίδευση», το μήνυμα του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τον ορυμαγδό των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη και των τομεαρχών Παιδείας και Άμυνας (;) εναντίον των ελληνικών Πανεπιστημίων, με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου. (αναλυτικά)


 

Κυβερνητική πρωτοβουλία για νέες προσλήψεις στους δήμους

«Οι ανάγκες στους Δήμους όλης της χώρας είναι πολύ μεγάλες - αυτό είναι κατανοητό από όλους - και η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έχει πάρει την πρωτοβουλία για νέες προσλήψεις στους δήμους μετά από πολλά χρόνια και τη σταδιακή κάλυψη των κενών, σε αντίθεση με αυτά που ακούμε από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή την επαναφορά του 1/5, ως προς τις προσλήψεις/αποχωρήσεις», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. (αναλυτικά)


 

DW: Θετικός απολογισμός για την Ελλάδα από το Βερολίνο

Επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διαπιστώνει η έκθεση. Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και αναπτυξιακοί ρυθμοί στην οικονομία. Το χρέος θα μειωθεί με «βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική» και μεταρρυθμίσεις. (αναλυτικά)


 

Κοίτα ποιοι μιλάνε για ξεπούλημα της... Ακρόπολης (ηχητικό)

Τα Fake News περί υπερταμείου και αρχαιολογικών χώρων, τα μάθατε. Ακούστε τώρα ποιοι πραγματικά θέλουν το ξεπούλημα των αρχαιολογικών χώρων και της Ακρόπολης. (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης. (αναλυτικά)


 

Σχολικά γεύματα σε 954 Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων έχουν εκφράσει ποικιλοτρόπως τη βούλησή τους να ενισχύσουν τους μαθητές. (αναλυτικά)


 

Εφάπαξ ενίσχυση 1.000 ευρώ σε κάθε πρώην εργαζόμενο τριών εταιρειών

Εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, θα λάβει κάθε άνεργος πρώην εργαζόμενος των εταιρειών: « Κ.Γ. Στασινόπουλος Νευροψυχιατρικές Κλινικές ΑΕ», «Ευάγγελος Παπαδόπουλος-Νικόλαος ΠΑΓΟΥΡΑΣ Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία ΑΒΕΕ» και «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ». (αναλυτικά)


 

Απαλλαγή 2.519 πυρόπληκτων ιδιοκτητών ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων στο TAXISnet σε 2519 ιδιοκτήτες ακινήτων, που υπέστησαν ζημιές απο τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 3018, προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στη Δ.Ο.Υ.(αναλυτικά)


 

Τζακ Λιου: Τεράστια πρόοδος η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

"Μεγαλο επίτευγμα η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος", το μήνυμα από τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου στην ΕΡΤ. (αναλυτικά)


 

«Επιτέλους γίνεται πράξη η μικρή περιμετρική οδός της Πάτρας»

«Επιτέλους γίνεται πράξη και ολοκληρώνεται ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή,» τόνισε σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την ολοκλήρωση της μικρής περιμετρικής οδού. (αναλυτικά)


 

Ευχαριστήρια επιστολή του συλλόγου αλιέων Νέας Μάκρης για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών μεταναστών ψαράδων

Επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας απέστειλε ο σύλλογος των αλιέων Νέας Μάκρης. (αναλυτικά)


 

2 εκατ. ευρώ για συντήρηση σχολείων και αναβάθμιση παιδικών χαρών

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 2.051.581,28 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. (αναλυτικά)


 

Έγκριση 148 έργων εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών ύψους 5,1 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκαν 148 έργα εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών συνολικού κόστους 5.126.145,55 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.975.061,22 ευρώ θα προέλθουν με χρηματοδότηση (δημόσια δαπάνη) από τρία μέτρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. (αναλυτικά)


 

Κατά 14,6% αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου

Tα 15 εκατομμύρια άγγιξε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου. (αναλυτικά)


 

Προγραμματισμός στο ΥΠΕΝ των διαδικασιών κατεδάφισης αυθαιρέτων

Επιταχύνονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών σε όλη την Ελλάδα. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)