to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 12.12.2017

Πολιτισμός

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους/ες, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9/12/2017 με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης στο κατάμεστο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο Ηλείας. Την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων εκπροσώπησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, Ζωή Μαγουλά, η οποία και απένειμε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας στο «Χρυσόψαρο» στον Γιώργο Αγγελόπουλο από την Ελλάδα.


Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει και ενισχύει το Φεστιβάλ Ολυμπίας, με στόχο τη διάχυση της οπτικής του φύλου και την ανάδειξη της έμφυλης διάστασης στο χώρο του Κινηματογράφου, παγιώνοντας έτσι τη συνεργασία της με έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό, τόσο σε εθνικό, όσο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, στελέχη της ΓΓΙΦ συμμετείχαν ενεργά στο Φεστιβάλ, υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα - εργαστήρια για την αξιοποίηση του φύλου ως αναλυτική κατηγορία μελέτης και ερμηνείας των κινηματογραφικών ταινιών, την ανάδειξη των έμφυλων στερεοτύπων και αναγκαιότητα άρσης  αυτών.

Διότι, η ΓΓΙΦ, θεωρώντας ότι ο κινηματογράφος και ιδιαίτερα για παιδιά και νέους/ες αποτελεί ένα πολυδύναμο εκπαιδευτικό εργαλείο ανάδειξης και προώθησης της έμφυλης ισότητας, στηρίζει τον εν λόγω διεθνή θεσμό και προσβλέπει στη συνέχιση και την ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Παράλληλα, συνεχίζει να αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)