to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Φωνή της Αθήνας, ο Ελεύθερος Τύπος, ο τζάμπα μάγκας και ο άξιος μισθός

Όταν ήμουνα στο τέταρτο έτος, είχα μία σχέση με μία κοπέλα, της οποίας μια συγγενής ήταν στην Athens Voice. Την έφερναν αυτήν την εφημερίδα στο κυλικείο, free press λεγόταν αυτό το πράμα έμαθα τότε.




Είχε ένα ωραίο εξώφυλλο, προτάσεις για μπαρ και άλλα μέρη διασκέδασης από εκεί που έπαιρνε μίζα ώστε να βγάζει έσοδα, κάτι διαφημίσεις των καλλυντικών Κορρέ, τον σινεκριτικό Φραγκούλη να spoil-άρει τις ταινίες που έβγαιναν, μια Κοντοβά να απαντά σε «βίτσια» και νέους να δηλώνουν ανοιχτά -αν και ανώνυμα- ότι παρακολουθούσαν άλλους στα κρυφά με καπαρντίνες.

Αθώα χρόνια τότε, λίγο μετά την Ολυμπιάδα και πριν την Παπαρίζου, τίποτα δε φαινόταν ικανό να διαταράξει την «κοινωνική συνοχή». Στη σχολή μου όταν μπήκαμε, ήταν δεδομένο ότι στο έβγα θα γίνουμε επαγγελματίες λεφτάδες και αυτό ήταν όλο.

Μετά από 1 χρόνο άρχισε και το κίνημα επί Γιαννάκου βέβαια, αφυπνιστήκαμε κάπως, συνελεύσεις, καταλήψεις, πορείες, μπλουζάκια κοκκινόμαυρα «το ποτάμι πίσω δε γυρνά». Καλό καλοκαίρι.

Στις συνελεύσεις τότε θυμάμαι υπήρχαμε εμείς, οι δαπίτες, οι wannabe δαπίτες και ο κόσμος. Τελικά πήραμε τον κόσμο και αυτός συμπαρέσυρε και τους wannabe δαπίτες και έτσι πήγε το πράμα.

Η Athens Voice στις μέρες μας είναι ένα έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο που το γράφουν ξεπουλημένοι αυτόκλητοι γραφιάδες, δίνει γραμμή σε wannabe δαπίτες με γραμμή από το Μέγαρο Μαξίμου και που δυστυχώς απευθύνεται στον κόσμο και σε εμάς.

Γιατί από το 2005 έως σήμερα μεσολάβησαν πράγματα. Πλέον ας πούμε δεν μπορείς να δηλώνεις ό,τι θέλεις. Ο Συνασπισμός δεν είναι πια στο 4% να είναι τζάμπα. Οπότε η Σώτη, ο Γεωργελές και τ' άλλα παιδιά πλέον δεν είναι της αριστεράς και της προόδου. Γιατί άμα γίνει κάνα μπραφ, παίζει και να αλλάξει η κατάσταση και για τέτοια είμαστε τώρα; Οπότε βάρα μνημόνιο. Πόσο «εναλλακτικά» μπορεί κάποιος να προμοτάρει μνημόνιο;

Αυτά τα μέσα όπως π.χ. και η LIFO απευθύνονται με τελείως απαρχαιωμένη λογική σε νέους ανθρώπους. Παλεύουν να τον πείσουν για την κεντροαριστερά που είναι πλέον συνιστώσα της ακροδεξιάς δεξιάς και που στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά κινείται από 3 εως 5%. Όταν στα social media η official σελίδα ανεβάζει πολιτικό άρθρο ή κείμενο γνώμης, τα like είναι λιγοστά, 5; 7; Τόσα.

Όταν αντιθέτως ανεβάζουν πολιτιστικό ή χαζοφωτογραφίες, χιλιάδες τα λάικ. Οπότε το κείμενο γνώμης του πουλημένου γραφιά είτε δεν το διαβάζουν καν είτε το μισούν.

Και δυστυχώς Νίκο Τσιαμτσίκα τα παιδιά μας είναι εκτεθειμένα στα κυλικεία των σχολών σε αυτό το διάολο ή στο facebook να τους σκάει που και που στην αρχική σελίδα.



Εγώ ό,τι μπορώ κάνω αναγνώστη μου, πηγαίνω αν και όχι πια φοιτητής στις σχολές που και που πολύ πρωί, παίρνω τις Athens voice από το κυλικείο και τις πετάω στον κάδο. Ούτε που φανταζόσουν τι έκανα μόνος μου. Και νιώθω υπέροχα.

Αυτοί που το παίζουνε, που το παίζανε  -πλεόν δε μπορούν- απόλυτα δημοκράτες στα χαλαρά χρόνια, τώρα ψάχνουν επιχειρήματα υπέρ του βίαιου κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης, υπέρ της επιστράτευσης της απεργίας, κατά της «βίας» και υπέρ της κρατικής βίας, υπέρ της ανιστόρητης και παράλογης «θεωρίας των 2 άκρων».

Υπέρ της βλακείας. Αυτοί που υποτίθεται έχουν τη μόρφωση και την παιδεία τη σωστή «πριν η αριστερά καταντήσει φωνακλάδικη και ανεύθυνη και λαϊκίστικη» έχουν πέσει στο επίπεδο να υπερασπίζονται αμόρφωτους βλάχους φανερά ακροδεξιούς, επειδή αυτό είναι το συμφέρον τους. Αυτό λογικά πρέπει να τους θλίβει πάρα πολύ κατά βάθος, τρώνε βρώμικο ψωμί, κάποτε θα το τραγουδούσαν κι αυτό το άσμα, δε μπορεί.

Στα σχόλια δε των εκάστοτε άρθρων, γίνεται φοβερό πανηγύρι. Αν το κείμενο κιόλας είναι πραγματικά συντηρητικό και αντιδραστικό, υπάρχει μια ομοψυχία. Ο φλωράκος και ο φασιστάκος θα συμφωνήσουνε. Η Σώτη εξάλλου πλέον γράφει να σταματήσει η πορεία της 17 Νοέμβρη και ότι από το 1974 η Αθήνα δεν μυρίζει πια αγιόκλημα και γιασεμί γιατί τα κουμμούνια τραγουδάνε φωναχτά αντάρτικα και μυρίζουν τα χνώτα τους ρετσίνα. Γράφει και ο Τζήμερος συχνά, ότι η χρυσή αυγή είναι λιγότερο επικίνδυνη από τον Σύριζα. Και αυτά τα κείμενα μοιράζονται σε σχολές, και αυτό το ηλεκτρονικό ή έντυπο είναι mainstream. Και ο Τατσόπουλος του Σύριζα γράφει εκεί και κράζει και αυτός άλλους βουλευτές του Σύριζα και προκαλεί και υπερασπίζεται τους 2 πιο πάνω που προκαλούν, γιατί στην Ελλάδα άμα προκαλείς γίνεσαι τοπ βουλευτής σε σταυρούς όπως ο Αδωνις ή η Ρεπούση.

Η Athens Voice είναι ο τύπος που στα φοιτητικά χρόνια στην Οδοντιατρική σου ήταν αδιάφορος και φανερά γλείφτης και το έβλεπες ότι δυνητικά θα γινόταν τσιράκι του φασίστα καθηγητή αλλά μπορούσες να του πεις ένα γεια, όμως τώρα έχει σφίξει πολύ το πράμα για ευγένειες.

Εδώ θα μου πεις τα πανεπιστήμια ήταν κλειστά 4 μήνες και δεν τους καιγόταν καρφί, άμα ήταν επιχείρηση να βγάζει λεφτάκια ο κολλητός τους δε θα τα ανοίγανε μα με επιστράτευση μα με τανκς τετοιοι που είναι; Αλλά σου λέει  «άσε, καλύτερα κλειστά να φύγει η νέα γενιά όλη έξω για σπουδές και μετά για δουλειά και να μην ξανάρθουνε και να μείνουνε εδώ μόνο οι ημέτεροι, οι γέροι και οι χρυσαυγίτες. Στο σχολείο παρέλαση και θρησκευτικά και Ιωάννης Μεταξάς και οι εαμοβούλγαροι που κράδαιναν κονσερβοκούτια και μορφώθηκες, φτάνει». Και βγαίνει ο Ψυχάρης ο βουλευτής ο δεξιός ο υιός του πασόκου -έτσι να φαίνεται η κυβερνητική συμφιλίωση- να λέει ανοιχτά και ξεδιάντροπα «στείλτε τα παιδιά σας να σπουδάσουν έξω».

Τον έβλεπες και τον φασίστα καθηγητή παλιά ότι κρατιόταν, υπήρχε λίγο πασόκ, λίγο εθνική συμφιλίωση. Τώρα και να τον δεις να του ξεφύγει λίγο το χέρι σε συνέλευση τμήματος και να χαιρετήσει ναζιστικά όπως του 'φευγε του Πήτερ Σέλερς στο SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα του Κιούμπρικ και να σου βάλει προβολή στο αμφιθέατρο στην υποδοχή πρωτοετών το Γράμμος- Βίτσι, θα σοκαριστείς;

Γενικά βλέπω οτι τα πράγματα που κάποτε θεωρούσες αδιανόητα, πλέον δεν σε σοκάρουν και πολύ.

Και όταν εκλείψει το στοιχείο του σοκ, μάλλον θα έχει χαθεί κάθε ελπίδα.

Υ.Γ. Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

        Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

        Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)