to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 18.07.2021

πηγή: Sport24

Αθλητισμός

Η FIFA δοκιμάζει 30λεπτα ημίχρονα, συνεχείς διακοπές χρόνου και απεριόριστες αλλαγές

Τέσσερεις κοσμοϊστορικές αλλαγές δοκιμάζει η FIFA σε φιλικό τουρνουά Κ19, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν 30λεπτα ημίχρονα, διακοπές στο χρόνο όπως στο μπάσκετ, απεριόριστες αλλαγές και 5λεπτες αποβολές από τον αγώνα.


Η FIFA άρχισε τις δοκιμές σε 4 κοσμοϊστορικές αλλαγές κανονισμών στο ποδόσφαιρο, που θα αλλάξουν για πάντα τη μορφή που γνωρίζουν όλοι εδώ και δεκαετίες, όπως αποκάλυψε το Σάββατο η Mundo Deportivo.

Στο φιλικό τουρνουά Future Cup, όπου λαμβάνουν μέρος οι ομάδες Κ19 της Λειψίας, της Άλκμααρ, της Αϊντχόφεν και της Μπριζ, δοκιμάζονται ορισμένες αλλαγές που έχουν ως στόχο το παιχνίδι να γίνει πιο θεαματικό, με περισσότερες επιθέσεις και μεγαλύτερες πιθανότητες σκοραρίσματος.

Τριαντάλεπτα ημίχρονα και διακοπή χρόνου
Η πιο σημαντική αλλαγή που δοκιμάζεται αφορά στη μείωση της διάρκειας του παιχνιδιού, αλλά στην αύξηση του πραγματικού χρόνου του. Αυτήν τη στιγμή κάθε αγώνας ποδοσφαίρου διαρκεί 90 λεπτά συν τις όποιες καθυστερήσεις και περιλαμβάνει δύο 45λεπτα ημίχρονα.


Η πρόταση που εξετάζει η FIFA αφορά δύο 30λεπτα ημίχρονα, αλλά κάθε φορά που σταματάει το παιχνίδι, διακόπτεται κι η χρονομέτρηση, όπως συμβαίνει στο μπάσκετ. Με αυτόν τον τρόπο εξετάζεται θα υπάρχουν 60 λεπτά καθαρού χρόνου ποδοσφαίρου, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τον καθαρό χρόνο από τα 90λεπτα παιχνίδια με το νυν σύστημα.

Απεριόριστες αλλαγές
Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε τη FIFA στην αύξηση των επιτρεπόμενων αλλαγών στη διάρκεια ενός αγώνα από τρεις σε πέντε και σε περίπτωση παράτασης, οι αλλαγές μπορούν να φτάσουν τις έξι. Παρότι η πανδημία υποχωρεί, η παγκόσμια ομοσπονδία έχει επιτρέψει σε κάθε διοργανώτρια αρχή να διατηρήσει κατά το δοκούν τις πέντε αλλαγές και για τη σεζόν 2021-2022.

Με το παιχνίδι να γίνεται πιο γρήγορο, αλλά και τον αριθμό αγώνων σε μία σεζόν να μοιάζει ανέφικτο να μειωθεί, οι παίκτες χρειάζονται περισσότερες ανάσες και γι' αυτό η FIFA εξετάζει αυτές να τις παίρνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα στους προπονητές για απεριόριστες αλλαγές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)