to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 02.05.2013

Πολιτική

Η φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής και οι τραμπουκισμοί του βουλευτή της Γερμενή

Με επέμβαση των ΜΑΤ, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Αθηναίων, ακυρώθηκε η διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» που επιχείρησε σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα η Χρυσή Αυγή. «Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν αλλάζουν τα πράγματα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, σχολιάζοντας επικριτικά τη δήλωση του δημάρχου ότι θα απαγορεύσει τα συσσίτια «από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε» στην Πλ. Συντάγματος.


Ο δήμαρχος Αθηναίων σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ζήτησε παρέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση της πλατείας, επειδή  οι νεοναζί δεν ζήτησαν άδεια από το δήμο για τη διανομή. Έτσι περίπου στις 7 το πρωί δυο διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν φορτηγό της Χρυσής Αυγής με τρόφιμα να προσεγγίσει στο Σύνταγμα.

Σόου για τις κάμερες...

Περίπου 40 χρυσαυγίτες επιχείρησαν τάχα να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ολιγόλεπτη μικροένταση, ενώ υπήρξε και περιορισμένη χρήση χημικών. Πρόσκαιρα έκλεισαν οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας. Ταυτόχρονα τα φασιστοειδή προσπάθησαν χάριν εντυπωσιασμού να κατεβάσουν από το φορτηγό μερικές σακούλες με τρόφιμα για να ...πάρουν πλάνα οι κάμερες.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι τηλεοπτικές λήψεις, λίγο μετά τις 8 π.μ. οι φασίστες ανακοίνωσαν από ντουντούκες ότι αποχωρούν και θα κάνουν τη διανομή τροφίμων από τα γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη (σταθμός Λαρίσης), κάτι που θα μπορούσαν να έχουν προγραμματίσει ευθύς εξαρχής. Σημειωτέον ότι δεν έχασαν ευκαιρία να κραυγάζουν από τις ντουντούκες ενάντια σε «μπολσεβίκους», «αριστερούς» και «λαθρομετανάστες».

Αργότερα στην οδό Δηλιγιάννη μοίρασαν σακούλες με τρόφιμα σε όσους προσέτρεξαν.  Εν μέσω φουσκωτών που κράδαιναν μαδέρια, ούρλιαζαν «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», διάτασσαν «σβέλτα - σβέλτα», αλλά και τους φωτογράφιζαν για να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους  δίχως ίχνος σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια τις φωτογραφίες με τους εξαθλιωμένους του συστήματος.

Η επίθεση του φασίστα Καιάδα

 

Στην οδό Δηλιγιάννη σημειώθηκε εκ νέου ένταση, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να εισβάλουν στο παρακείμενο κτίριο του Φρουραρχείου, όπου ο Δήμος Αθηναίων μοίραζε τρόφιμα. Στο χώρο βρισκόταν και ο Γ. Καμίνης, ο οποίος  δέχτηκε επίθεση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γερμενή, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επιχείρησε να τραβήξει το όπλο που έφερε στη ζώνη του την ώρα που αστυνομικοί με πολιτικά προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν. Σύμφωνα με τους ίδιους, από την επίθεση τραυματίστηκε ένα 12χρονο κορίτσι

 «Ασε κάτω το όπλο»: το βίντεο με την ακινητοποίηση Γερμενή

 Δείτε τα σχετικά βίντεο:

_______________________________

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη φιέστα μίσους της Χ.Α και τους τραμπουκισμούς βουλευτή της

 

Η επίθεση του οπλοφόρου Χρυσαυγίτη βουλευτή  Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά  θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές.

Η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μόνο αν συνιστά έκφραση ενός πολιτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει αποφασιστικά την άνοδο του ναζισμού. Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. 

Από εκεί και πέρα, η δήλωση του δημάρχου ότι θα απαγορεύσει τα συσσίτια "από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε"  στην Πλατεία Συντάγματος δείχνει ότι η δημοτική Αρχή θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την ανάδειξη της πρωτοφανούς φτώχειας που πνίγει την Αθήνα και όχι αυτό καθ' αυτό το γεγονός ότι λόγω Μνημονίου χιλιάδες πολίτες έχουν μεγάλη δυσκολία στο να εξασφαλίζουν ακόμα και την καθημερινή διατροφή τους. Ιδιαίτερα σήμερα προβάλλεται η ανάγκη της αλληλεγγύης "από όλους σε όλους" και αυτό θα έπρεπε να στηρίζεται και από τη δημοτική αρχή.

Διαβάστε:

O Φαήλος στενοχωρήθηκε για την ακύρωση της φιέστας της Χρυσής Αυγής

Ελληνικό αρνί μόνο απ' τη Χρυσή Αυγή

Νεολαία ΣΥΝ: Καμιά ασυλία στη Χρυσή Αυγή

Πηγές: 902.grnews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)