to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Εύβοια βάζει φωτιές στο επιτελικό κράτος

Την αρχή έκανε ο γαλάζιος περιφερειάρχης με την αποκάλυψη πως υπήρξε εντολή προς τα επίγεια μέσα της Πυροσβεστικής για μη κατάσβεση των πυρκαγιών


Και επειδή όλα εδώ πληρώνονται, ήρθε η σειρά της Εύβοιας να βάλει φωτιές στο χάρτινο σκηνικό του επιτελικού κράτους, που το Μαξίμου έσπευσε να υψώσει μπροστά από την καμένη γη για να κρύψει τις βαρύτατες ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τη μία ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, από την άλλη οι κάτοικοι του νησιού που με τις δηλώσεις, τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες τους άναψαν φωτιές που τώρα τρέχουν να σβήσουν οι επικοινωνιακοί παρατρεχάμενοι του πρωθυπουργού.

Την αρχή έκανε ο γαλάζιος περιφερειάρχης με την αποκάλυψη πως υπήρξε εντολή προς τα επίγεια μέσα της Πυροσβεστικής για μη κατάσβεση των πυρκαγιών που κατέκαψαν την βόρειο Εύβοια και στη συνέχεια επιχειρηματίας της περιοχής κατήγγειλε, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, πως «καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν, επειδή είναι παράνομα», συμπληρώνοντας πως «δεν το έλεγαν όλοι προφανώς, άλλοι έλεγαν 'μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα'. Οι Ρουμάνοι ήταν αποδοτικοί και έσβηναν τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν ήξεραν πώς να τα σβήσουν. Έχει διαλυθεί ο μηχανισμός».

Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τις δηλώσεις των γαλάζιων δημάρχων από τις πυρόπληκτες περιοχές, που έκαναν λόγο για ανοργανωσιά, ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους, καταλαβαίνει κανείς πως το έργο των παρατρεχάμενων του Μαξίμου μόνο εύκολο δεν είναι. Όσες πιέσεις και να ασκήσουν τώρα στον περιφερειάρχη Στερεάς να ανασκευάσει τη δήλωσή του, το κακό για τον πρωθυπουργό και τους μετακλητούς του έγινε και οι φωτιές που του άναψαν δικοί του πολιτικά άνθρωποι δύσκολα πλέον σβήνουν. Όσο κι αν του λένε να συγκρίνει φέρετρα με στρέμματα, δύσκολα θα μπορέσει να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα που καίει την εικόνα του στις πυρόπληκτες περιοχές.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)