to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 30.10.2020

Διεθνή

Η Ευρώπη ξεπέρασε τα 10 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού

Η Ευρώπη είναι πλέον η περιοχή στον κόσμο όπου η επιδημία εξαπλώνεται ταχύτερα με αύξηση κατά 41% σε μία βδομάδα


Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο τα εβδομαδιαία κρούσματα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα στις 18:30 ώρα Ελλάδας τα 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων τον Ιανουάριο στη Γηραιά Ήπειρο.

Η Ευρώπη των 52 χωρών αποτελεί την τρίτη πληγείσα περιοχή στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (11,2 εκατομμύρια μολύνσεις) και την Ασία (10,5 εκατομμύρια).

Η Ευρώπη βρίσκεται δεύτερη σε αριθμό νεκρών με σχεδόν 275.000 θανάτους από τη νόσο, πίσω από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (σχεδόν 399.000) και μπροστά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά (239.000). Η Ευρώπη είναι σήμερα η περιοχή στον κόσμο όπου η επιδημία εξαπλώνεται ταχύτερα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν αυξήθηκε κατά 41% σε μια εβδομάδα και οι μισές από τις νέες μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες στον κόσμο έχουν εντοπιστεί στην Γηραιά Ήπειρο.

Στην Βρετανία καταγράφηκαν σήμερα, Παρασκευή, 274 θάνατοι ασθενών, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, και  24.405 θετικά κρούσματα.

H Βουλής της Τσεχίας υπερψήφισε σήμερα, Παρασκευή, την παράταση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου, καθώς τα κρούσματα ξεπερνούσαν τις 310.000 συνολικά από την αρχή της νόσου και οι νεκροί έφταναν τους 2.862. Ο αριθμός νέων κρουσμάτων είναι τώρα μικρότερος από τα ρεκόρ που καταγράφονταν την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που γεννά ελπίδες για περιορισμό της πανδημίας.

Αστυνομικοί έλεγχοι στην Ισπανία για τον περιορισμό των μετακινήσεων στο αεροδρόμιο και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης για να επιβεβαιώσει ότι κάτοικοι της περιοχής σέβονται το μέτρο που επέβαλαν οι αρχές σε σχεδόν όλες τις ισπανικές περιφέρειες, προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις πριν από το Σαββατοκύριακο της γιορτής των Αγίων Πάντων. Στις περισσότερες περιπτώσεις το μέτρο θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, Στη Μαδρίτη, θα εφαρμοστεί, αντιθέτως, μονάχα αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Πενθήμερη απαγόρευση των μετακινήσεων ισχύει στην Πορτογαλία, έως τις 3 Νοεμβρίου και με μπλόκα των αρχών ελέγχεται η τήρηση των μέτρων, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα καταγράφει ρεκόρ. Η Πορτογαλία, κατέγραψε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, μετά την έναρξη της πανδημίας, 4.656.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)