to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 26.06.2018

Κοινωνία

Η ΕΥΑΘ για το έργο επέκτασης της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού

Ανακοίνωση της ΕΥΑΘ για το έργο επέκτασης της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού


   Την πρόθεσή της να καλύψει με ίδιους πόρους τη διαφορά στη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, γνωστοποιεί η ΕΥΑΘ Α.Ε., μετά την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι το εν λόγω έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

   Η ΕΥΑΘ σε σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια "ενέκρινε 21,1 εκατ. ευρώ έναντι των 24,8 εκατ. ευρώ του αρχικού αιτήματος" και υπογραμμίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας αμέσως μόλις ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2016 ενέταξε το έργο στο στρατηγικό της σχεδιασμό. Ωστόσο, υπενθυμίζει ότι το έργο είχε προκηρυχθεί τον Ιούλιο του 2012 από το τότε υπουργείο Υποδομών και ενώ ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης ως το τέλος του 2013 δεν είχε ανατεθεί σε κανέναν και έτσι απεντάχθηκε τον Ιούλιο του 2014, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

   "Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς ποιες ακριβώς υπήρξαν οι ενέργειες της Περιφέρειας αλλά και άλλων φορέων της πόλης, όταν το έργο καρκινοβατούσε και κυρίως όταν απεντάχθηκε από το τότε πρόγραμμα χρηματοδότησης" σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Γιάννης Κρεστενίτης και προσθέτει: "Εμείς παρά τις συνεχείς καθυστερήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων κι ανατρέποντας μια πολιτική αποεπένδυσης που είχε επιλεγεί για την εταιρεία, εργαστήκαμε μόνοι μας με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και την υλοποίηση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για την κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών του Πολεοδομικού".

   Τονίζει δε ότι η Περιφέρεια έπραξε το αυτονόητο, εκφράζει την ελπίδα το ίδιο γρήγορα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να εκδοθεί και η οριστική απόφαση χρηματοδότησης του έργου από την Περιφέρεια, ωστόσο υπογραμμίζει ότι αυτό το έργο θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί πολύ πριν από το 2010.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΕΥΑΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)