to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 12.09.2017

Κοινωνία

Η ΕΥΑΘ δεν είχε δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων

Ουδεμία δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων των 90 συμβασιούχων, που πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχε η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης (ΕΥΑΘ ΑΕ) όπως υποστηρίζει, σε σημερινή ανακοίνωσή της, υπενθυμίζοντας ότι οι προσλήψεις προσωπικού σε αυτή γίνονται αυστηρά μέσω ΑΣΕΠ, ενώ «με κριτήρια ΑΣΕΠ διενεργούνται και οι συμβάσεις έργου».


«Οι συμβάσεις των εν λόγω συμβασιούχων έληξαν στις 31.12.2016. Με ενέργειες της παρούσας διοίκησης και πολύ πριν συσταθεί το σωματείο τους ή κινητοποιηθούν οι ίδιοι, υπήρξε νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων έως τις 30.06.2017, ενώ -και πάλι κατόπιν πιέσεων της διοίκησης- εξασφαλίστηκε και η διαβεβαίωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ανανέωσή τους για άλλο ένα τετράμηνο τουλάχιστον -πέραν του Ιουνίου. Παρ' όλα αυτά, πριν ακόμη από τη λήξη της παράτασης (στα τέλη Ιουνίου), το σωματείο των συμβασιούχων επέλεξε τη δικαστική οδό για την επίλυση του προβλήματός τους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Επίσης, η ΕΥΑΘ σημειώνει: «Σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της ΕΥΑΘ ΑΕ, οι προσλήψεις προσωπικού σε οργανικές θέσεις της εταιρείας γίνονται βάσει των διατάξεων του ν. 2190/1994, δηλαδή αυστηρά και μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Το ίδιο ισχύει και για τις συμβάσεις έργου, οι οποίες επίσης διενεργούνται με κριτήρια ΑΣΕΠ. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος ανανέωσης αυτού του είδους των συμβάσεων με νόμιμες διαδικασίες από την πλευρά της διοίκησης της ΕΥΑΘ. Γι' αυτό ακριβώς η τελευταία, εμμένοντας στην απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων, εξασφάλισε μέσω ΑΣΕΠ την πρόσληψη 150 νέων εργαζομένων (41 έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα) και 41 εποχικών (8μηνο). Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ σέβεται την αγωνία των συμβασιούχων και δηλώνει κάτι το οποίο είναι γνωστό από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του, ότι δεν έχει τη δυνατότητα σύναψης ή ανανέωσης συμβάσεων αυτού του είδους».

Οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΥΑΘ, στην οδό Εγνατία, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους. Στα φυλλάδια που μοίραζαν στους περαστικούς αναφέρεται: «Η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ μάς απολύει. Επί σειρά ετών ήμασταν το 1/3 του προσωπικού της ΕΥΑΘ και ξαφνικά βαπτιστήκαμε εργολάβοι, βαρίδια και ανεπιθύμητοι. Γιατί;».

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
tags: ΕΥΑΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)