to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 22.11.2022

Πολιτική

Η Εύα Καϊλή αποθεώνει το Κατάρ: «Είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» (βίντεο)

Η ευρωβουλευτής του Κιν.Αλ. φτάνει στο σημείο να κουνήσει το δάχτυλο στους Ευρωπαίους ότι κάνουν μπούλινγκ στους Καταριανούς, ενώ παίρνουν το φυσικό τους αέριο


Έναν απρόσμενο συνήγορο βρήκε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου το Κατάρ για το «ματωμένο Μουντιάλ». Η Εύα Καϊλή, προφανώς δεν έχει ακούσει τίποτα για τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, τους 6.500 νεκρούς εργάτες και την διαφθορά που κρύβεται πίσω από τα φώτα των ποδοσφαίρων, και έσπευσε να αποθεώσει τους διοργανωτές. Κούνησε δε το δάχτυλο στους Ευρωπαίους ότι κάνουν μπούλινγκ στους Καταριανούς, ενώ παίρνουν το φυσικό τους αέριο.

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» αρχίζει το λιβανιστήρι στην ομιλία της η Εύα Καϊλή.

«Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, επικαλούμενη μάλιστα τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) επειδή η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, το σύγχρονο δουλεμπόριο βάσει του οποίου οι εταιρείες του Κατάρ επιχορηγούσαν ξένους εργάτες για να έρθουν στη χώρα, τους έθεταν υπό την «κηδεμονία» τους  και στη συνέχεια τους εμπόδιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους. Δεν λέει, ωστόσο, κουβέντα για εκατοντάδες θανάτους εργατών που έχει καταγγείλει ο ILO.

«Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο» λέει για τους Καταριανούς η Εύα Καϊλή. «Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί» συνεχίζει.

Για να στηρίξει ακόμη περισσότερο τα λεγόμενά της, η ευρωβουλευτής του Κιν.Αλ. μπλέκει ακόμη και τους χιλιάδες θανάτους προσφύγων και μεταναστών «διότι έχουν αποτύχει οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης στην Ευρώπη» για να συμπληρώσει: ««Μπορούμε να προωθήσουμε τις αξίες μας. Αλλά δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για επιπλήξεις με στόχο την φτηνή προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Και δεν επιβάλλουμε τον τρόπο μας. Τους σεβόμαστε και χωρίς το φυσικό αέριο».

«Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον» καταλήγει η Εύα Καΐλή, αφήνοντας άφωνους τους ευρωβουλευτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)