to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 05.01.2013

Πολιτική

Η εθνικιστική-μιλιταριστική ακροδεξιά του Σαμαρά τρελάθηκε: Θέλει εξοπλισμούς 16 δισ. Ευρώ!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους. Η χρονιά αυτή να είναι χρονιά της αισιοδοξίας, να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε λίγο, το χρειαζόμαστε όλοι και να δούμε τις πρώτες αχτίδες φωτός». Η παραπάνω δήλωση του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, ο τόπος και ο χρόνος που γίνεται στέλνουν πολλά μηνύματα. Αποτελεί συνέχεια του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του Α.Σαμαρά, που τόνισε: «Θέλουμε να είμαστε τμήμα μιας ισχυρής Ευρώπης. Γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για τη μελλοντική ισχύ και ευημερία της ίδιας της Ελλάδας. Θέλουμε την Ευρώπη στο πλάι μας, γιατί χρειαζόμαστε στηρίγματα, ώστε να αναδείξουμε τον ορυκτό μας πλούτο, τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, την ΑΟΖ μας».



Όπως αποδεικνύουν μιλιταριστικά μέσα, η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου, προχωρώντας στην κήρυξη ΑΟΖ, βασιζόμενη σε διεθνείς οικονομικές και πολιτικές συμμαχίες, επιχειρώντας να δώσει απάντηση στο ζήτημα της ευρωπαϊκής ενεργειακής αυτάρκειας, σφυρηλατώντας τους δεσμούς με ΗΠΑ και Ισραήλ, σε μια περίοδο που η Αραβική Άνοιξη προκαλεί ευρύτερες ανησυχίες και ο κίνδυνος ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Συρία-Ιράν εντείνεται.  


Καταρχήν,  το αστικό κατεστημένο ελπίζει ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ θα δώσει μια ανάσα στην κυβέρνηση που πιέζεται άσχημα από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας καθημερινά αυξάνονται, αποτελώντας ακραία απόδειξη των τεράστιων αδιεξόδων που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας.  Είναι επίσης ενδεικτικό ότι η νέα χρονιά σήμαινε απολύσεις και φοροκαταιγίδα! Όπως επισημαίνουν σχετικά δημοσιεύματα  «Υψηλότερους φόρους έως και 689% θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους του 2013 περίπου 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι. Αυτό λόγω της κατάργησης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας που επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Επιπλέον, όπως αναφέρει η Ημερησία, περίπου 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ θα υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους έως και 2.500%, εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ».


Η κυβέρνηση λοιπόν επιχειρεί «φυγή προς τα μπροστά» επιχειρώντας να πάει σε μια παράλληλη ένταση του κοινωνικού πολέμου, σε συνδυασμό της έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ που σχεδιάζονται και προετοιμάζονται. Και όλα αυτά σε πνεύμα «εθνικής ενότητας» και υπό την προβολή των «εθνικών κινδύνων»!


Για όλα αυτά απαιτείται η αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, η ενίσχυση του θεσμού της εφεδρείας για τη δια βίου μετατροπή του πολίτη σε αναλώσιμου φθηνού πολεμιστή της πρώτης γραμμής, και επίσης μέσο καταστολής των κοινωνικών αγώνων.


Για όλα αυτά όμως χρειάζονται νέοι εξοπλισμοί. Εξοπλισμοί που θα φέρουν χρυσοφόρα συμβόλαια και στους Έλληνες επιχειρηματίες και εμπόρους του Πολέμου, που θα εντείνουν την Αμυντική Διπλωματία –αγοράζω όπλα, προσφέρεις πολιτική κάλυψη- και σε συνδυασμό με τις διευκολύνσεις και την συμμετοχή στους νέους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, θα δώσουν η δυνατότητα διεκδίκησης νέων συμβολαίων για τους Έλληνες κατασκευαστές, εμπόρους, εφοπλιστές κλπ.


Είναι το κακόγουστο και πανάκριβο έργο που έπαιξαν μετά την κρίση των Ιμίων. Στα 25 δις ευρώ έφτασαν οι άχρηστοι εξοπλισμοί, που πλούτισαν ακόμη περισσότερο επιχειρηματίες και αστούς πολιτικούς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πάντα το «εθνικό συμφέρον» μεταφράζεται σε ιδιωτικό κέρδος. Σχετικά δημοσιεύματα, αποκαλύπτουν την ομοιότητα των προπαγανδιστικών κλισέ που χρησιμοποιούνται και σήμερα.


Στο εξοπλιστικό πάρτι που ξεκίνησε αμέσως μετά από τα Ίμια και ολοκληρώθηκε το 2005 αγοράστηκαν όπλα σε εξωφρενικές τιμές που δεν είχαν καμιά σχέση με τις προβαλλόμενες «αμυντικές ανάγκες». Δεύτερον γιατί αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι εξοπλισμοί αυτής της περιόδου είτε έγιναν για να πλουτίσουν ορισμένοι, είτε για να κάνουν πολιτική κάποιοι άλλοι.


·         Θυμίζουμε τα υποβρύχια που γέρνουν και την καταστροφή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από τις πολιτικές αποφάσεις Παπανδρέου-Βενιζέλου-Σαμαρά.


·         Οι φοβερές εμπνεύσεις της αγοράς σκαφών ταχείας μεταφοράς από Ρωσία και την Ουκρανία, κατασκευασμένα για λίμνες και ποτάμια.


·         Η απόφαση αγοράς μιας ακόμη παρτίδας F 16, το 2005,  όταν όλες μα όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα προγράμματα κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς. Όταν δεν υπήρχε καν σχετική εισήγηση από την Πολεμική Αεροπορία!!! Η μοναδική εισήγηση προέβλεπε αυτό ακριβώς που γράφουμε: να πάμε στο επόμενο στάδιο. Όμως τότε επελέγη η "εξοπλιστική διπλωματία" και το "άνοιγμα" προς τις ΗΠΑ!


·         Το τεράστιο σκάνδαλο με τα νέα μεταφορικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.


·         Η αγορά γερμανικών τεθωρακισμένων χωρίς παραγγελία πυρομαχικών, για να μειωθεί το κόστος αγοράς τους και να μην υπάρξουν αντιδράσεις, για τανκς, σημαντικό τμήμα της κατασκευής των οποίων ανέλαβε ο Μυτιληναίος.


ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΜΠΑΕ ΑΞΙΑΣ 10-16 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!


Αποκαλύπτεται ότι η απόφαση της προμήθειας 67 ανταλλακτικών κινητήρων για τα αεροσκάφη F16 Block52+ , κόστους 183.7 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για το νέο γύρο εξοπλισμών, που για να μην προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις σχεδιάζεται να κατανεμηθεί σε βάθος 7ετίας ή 10ετίας. Το μεσοπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα (ΕΜΠΑΕ) καθώς και τους βασικούς άξονες του Δεκαετούς Προγράμματος Εξοπλιστικών Στόχων, τα οποία είναι έτοιμο να αποφασίσει το Συμβούλιο Αμυνας (ΣΑΜ), που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Δημοκρατία», εφημερίδα που αναλαμβάνει να προετοιμάσει το έδαφος. Είναι γνωστή εξάλλου η σχέση της με το εθνικιστικό και πατριδοκάπηλο ΔΙΚΤΥΟ 21 και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.


Ένα ΕΜΠΑΕ που στρέφεται στην αμερικανική κυρίως αγορά όπλων και προβλέπει:


Στρατός Ξηράς: Πρώτη προτεραιότητα για τον Στρατό αποτελεί η απόκτηση 20 επιπλέον μεταφορικών ελικοπτέρων, συνολικού ύψους 805.000.000 ευρώ, λόγω και των προβλημάτων που παρουσιάζει το πρόγραμμα απόκτησης των ελικοπτέρων NH - 90. Επίσης ψηλά στις προτεραιότητες του νέου ΕΜΠΑΕ είναι η προμήθεια 291 ερπυστριοφόρων ΤΟΜΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 δισ. ευρώ. Ενα ακόμη πρόγραμμα που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες των στρατηγών είναι αυτό της απόκτησης νέων αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, συνολικού ύψους 100.000.000 ευρώ.


Πολεμική Αεροπορία: Τρία προγράμματα βρίσκονται στις κορυφαίες επιλογές των πτεράρχων της Πολεμικής Αεροπορίας. Το πρώτο αφορά την απόκτηση νέου μαχητικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς, αν και στα επίσημα έγγραφά τους αποφεύγουν πλέον τη χρήση του συγκεκριμένου όρου. Στα επόμενα χρόνια περίπου 130 μαχητικά αεροσκάφη από το δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας θα αποσυρθούν. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την απόκτηση ενός νέου μαχητικού. Φυσικά δεν πρόκειται να αποκτηθούν ισάριθμα αεροσκάφη με αυτά που θα αποσυρθούν, ωστόσο 40 αεροσκάφη προϋπολογισμού 2,46 δισ. ευρώ θεωρούνται απαραίτητα, αν και ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι απαραίτητο να παραγγελθεί σε μία μόνο παραγγελία.


Το δεύτερο πρόγραμμα προτεραιότητας για τους πτεράρχους είναι η απόκτηση 45 αεροσκαφών προχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 900.000.000 ευρώ, το οποίο θα είναι και ελαφρύ μαχητικό καλύπτοντας κάποια κενά, κυρίως σε ρόλους εγγύς υποστήριξης (CAS), που αναμένεται να παρουσιαστούν μετά την απόσυρση των A - 7 Corsair. Ψηλά, τέλος, στις προτεραιότητες είναι και η απόκτηση 15 ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης (SAR), συνολικού κόστους 230.000.000 ευρώ.


Πολεμικό Ναυτικό: Στην απόκτηση τουλάχιστον τεσσάρων, με «οψιόν» δύο ακόμη, νέων υπερσύγχρονων φρεγατών στρέφουν το βασικό τους ενδιαφέρον οι ναύαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού. Η νέα φρεγάτα αναμένεται να διαθέτει προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής προστασίας περιοχής, καθώς και οπλικά συστήματα προσβολής χερσαίων στόχων, όχι μόνο κοντά στις ακτές, αλλά και σε μεγάλο βάθος στην εχθρική ενδοχώρα. Το κόστος πρόκτησης αναμένεται να ανέλθει στα 2,2 δισ. ευρώ.


Πιο χαμηλά στις προτεραιότητες του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται η απόκτηση πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (250.000.000 ευρώ), ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών MEKO (200.000.000 ευρώ), η πρόσκτηση πέντε μεταχειρισμένων ναρκοθηρευτικών (200.000.000 ευρώ), καθώς και η πρόσκτηση δύο ταχέων περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων (300.000.000 ευρώ).


Μέσα στις πρώτες 15 προτεραιότητες του ΕΜΠΑΕ αναμένεται να βρεθούν και δύο προγράμματα του ΓΕΕΘΑ: Αυτό της ανάπτυξης συστήματος επικοινωνιών Ενόπλων Δυνάμεων (161.000.000 ευρώ) καθώς και της συμμετοχής της χώρας μας στην κοινοπραξία BOC - HELIOS (120.000.000 ευρώ).


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ κοστίζει 400 εκατομμύρια ευρώ. Οι γαλλικές φρεγάτες κοστολογούνται 6-7 δις ευρώ, κρίνονται εντελώς ακατάλληλες για το Αιγαίο και αποτελούν διακαή πόθο πολλών Ελλήνων επιχειρηματιών, που φυσικά τα σκάνε χοντρά σε μιλιταριστικά μέσα για να τις προβάλλουν. Επίσης, από το άρθρο λείπει η παράμετρος των αμερικανικών μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων-ελικοπτέρων-πολεμικών αεροσκαφών, που πολλοί επίσης πιέζουν να αποκτηθούν.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είναι πολλά τα λεφτά…


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Πηγή: diktiospartakos.blogspot.gr


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)