to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η "εθνική υπηρεσία" του φοροφυγά

Οι άνθρωποι που επέλεξαν να κρύψουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό για να μην πληρώσουν φόρους τη στιγμή που οι λαϊκές τάξεις υφίστανται σφαγή και η χώρα βρίσκεται επί ξυρού ακμής, όχι μόνον δεν θα έχουν κυρώσεις, αλλά κατά τον υπουργό Ανάπτυξης θα προσφέρουν και "εθνική υπηρεσία".


Η χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια σχετικά με τους φοροφυγάδες του εξωτερικού είναι απολύτως ενδεικτική της ηθικής κατάπτωσης του κυβερνητικού μνημονιακού μπλοκ, αλλά προϊδεάζει και για τις συμμαχίες που επιχειρεί να συστήσει για να διαχειριστεί το μέλλον της χώρας.

Υπουργός σπόνσορας της φοροδιαφυγής; Εντάξει, δεν είναι δα και περίεργο στην κυβέρνηση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά, όπως και να το κάνουμε, το να προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης την αμνήστευση των φοροφυγάδων εάν φέρουν τα χρήματά "τους" πίσω στην Ελλάδα και πληρώσουν κατιτίς, είναι περιφρόνηση των προσχημάτων που δείχνει μια βαθύτερη νοοτροπία: «Είναι άλλων υπουργείων αρμοδιότητα αν θα δώσουν κίνητρα, αν θα δώσουν κάποιου είδους δυνατότητα να καταβάλεις ένα ποσό και να μην υπάρχουν κυρώσεις για οποιαδήποτε θέματα φοροδιαφυγής κ.λπ." είπε ο κ. Δένδιας χθες στον Alpha. Και συνέχισε: "Όμως το να φέρνεις χρήματα στην πατρίδα, αυτήν τη στιγμή είναι εθνική προσφορά, αυτό είναι ξεκάθαρο".

"Εθνική υπηρεσία", μάλιστα. Οι άνθρωποι που επέλεξαν να κρύψουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό για να μην πληρώσουν φόρους τη στιγμή που οι λαϊκές τάξεις υφίστανται σφαγή και η χώρα βρίσκεται επί ξυρού ακμής, όχι μόνον δεν θα έχουν κυρώσεις, αλλά κατά τον υπουργό Ανάπτυξης θα προσφέρουν και "εθνική υπηρεσία". Και επειδή θα έχουν και ρευστό, θα μπορούν να αγοράσουν κοψοχρονιά δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Καμιά παραλία, τίποτα σπίτια σε πλειστηριασμούς, τέτοια πράγματα. Ενδεχομένως με τα κλεμμένα να χρηματοδοτήσουν και κάτι κοινωφελές, να έχει και το όνομά τους, να θεωρούνται και εθνικοί ευεργέτες. Ο μαυραγοριτισμός της Κατοχής σε νέα, μοντέρνα συσκευασία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)