to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:59 | 05.12.2018

Κοινωνία

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόλυση δημοσιογράφου στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ως παράνομη και καταχρηστική την απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Μπραουδάκη, ο οποίος έχει το σχεδιασμό και την επιμέλεια καθημερινού οκτασέλιδου ένθετου στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ως παράνομη και καταχρηστική την απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Μπραουδάκη, ο οποίος έχει το σχεδιασμό και την επιμέλεια καθημερινού οκτασέλιδου ένθετου στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ». Σημειώνεται ότι η απόλυση του συναδέλφου είχε απαιτηθεί από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε δίωρη υβριστική και συκοφαντική εκπομπή σε αθλητικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης γιατί, όπως ισχυρίζονταν, ήταν  «πάντα εχθρός του ΠΑΟΚ», ενώ στη συνέχεια διάφοροι οπαδοί επισκέπτονταν την ΠΑΕ και πίεζαν για την ικανοποίηση του αιτήματός τους, όπως τουλάχιστον  δήλωναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

Η απόφαση της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» προκαλεί την αγανάκτηση του δημοσιογραφικού κλάδου. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα είναι δίπλα στον συνάδελφο Βαγγέλη Μπραουδάκη σε κάθε νομική του ενέργεια και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημοσιογραφία δεν είναι αρένα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη ενημερώσει την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και συνεχίζει τις επαφές με το ΕΣΡ και τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων. Ταυτόχρονα,  στηλιτεύει για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη συμπεριφορά οπαδών διάφορων ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι βρίσκουν βήμα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και sites και στοχοποιούν δημοσιογράφους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)