to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 16.03.2023

Κοινωνία

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία της Τετάρτης

Η ΕΣΗΕΑ διαμηνύει ότι η παραφωνία, αρκετών ιστοσελίδων που ανάρτησαν ενημερωτικό περιεχόμενο, κατά τη διάρκεια της απεργίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου, θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των καταστατικών προβλέψεων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει, σε ανακοίνωση του, την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα της πλειονότητας των δημοσιογράφων της Αθήνας, στις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και τις περισσότερες ενημερωτικές ιστοσελίδες, που  απήργησαν την Τετάρτη, 15 Μαρτίου, «σε ένα δύσκολο, νομικά και κοινωνικά περιβάλλον, απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας, με επακόλουθο η συμμετοχή να είναι ζητούμενο για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους».

Τονίζει ότι η μεγάλη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που οργάνωσαν όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, έστειλε ηχηρό μήνυμα για διαλεύκανση όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών και απόδοση των ευθυνών ώστε να μη θρηνήσει η χώρα άλλα θύματα.

Ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα διεκδίκησης της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων που πρέπει να αφεθούν ανεμπόδιστοι στην αποστολή τους μέσα και από τη θεσμική, συλλογική οργάνωση του άναρχου εργασιακού τοπίου των ΜΜΕ, που προκάλεσαν τα μνημόνια.

Τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι πρέπει να μπει τέρμα στη ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων και των πολύ χαμηλών αμοιβών που θέτουν σε ομηρία τους δημοσιογράφους.

Η ΕΣΗΕΑ ζητά Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ και ειδικότερα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες όπου οι ιδιοκτησίες  κατάφεραν να σπάσουν την απεργία με ελάχιστους ευάλωτους εργαζόμενους δημοσιογράφους, στην πλειονότητά τους μη μέλη Ενώσεων.

Διαμηνύει επίσης ότι η παραφωνία, αρκετών ιστοσελίδων που ανάρτησαν ενημερωτικό περιεχόμενο, κατά τη διάρκεια της απεργίας την Τετάρτη, θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των καταστατικών προβλέψεων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)