to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 15.04.2013

Κοινωνία

Η ΕΣΗΕΑ για την επίθεση σε δημοσιογράφο στο «Καραϊσκάκης»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καταδικάζουν την επίθεση σε δημοσιογράφο, έξω από το γήπεδο " Γεώργιος Καραϊσκάκης", το βράδυ της Κυριακής


Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καταδικάζουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση κατά του δημοσιογράφου του «ΣΚΑΪ» Γιώργου Τσελίκα, έξω από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο συνάδελφος αναγνωρίστηκε ως ρεπόρτερ του «ΣΚΑΪ» και για τον λόγο αυτό δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον τραυμάτισαν στην λεκάνη και του έσπασαν δύο πλευρά.

Η νέα επίθεση συνέβη την ίδια στιγμή που η ΕΣΗΕΑ μαζί με τον ΠΣΑΤ είχαν κηρύξει 15λεπτη συμβολική στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τα κρούσματα βίας κατά δημοσιογράφων στα γήπεδα.

Η κατάσταση δείχνει μέρα τη μέρα να επιδεινώνεται. Από τις λεκτικές προειδοποιήσεις και τα υπονοούμενα περάσαμε στους προπηλακισμούς και τώρα στους τραυματισμούς. Άραγε πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να συγκινηθούν οι αρμόδιες Αρχές και να προχωρήσουν στη σύλληψη και την καταδίκη των αυτουργών;

Ζητούμε για άλλη μια φορά από τις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορούν να εργαστούν σε συνθήκες ασφαλείας και όχι να είναι τα θύματα της αρένας.

Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι αυτονόητο χρέος όλων των δημοσιογράφων η συναδελφική αλληλεγγύη. Καλούμε, επομένως, τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στις εργοδοτικές πιέσεις, οι οποίες υπονόμευσαν ακόμη και τη χθεσινή συμβολική στάση εργασίας μας. Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)