to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 15.03.2020

Κοινωνία

Εν μέσω καραντίνας: Λειτουργίες με κόσμο και ουρές για την θεία κοινωνία (!)

Ενώ όλη η χώρα έχει μπει σε καραντίνα και κράτος και γιατροί προσπαθούν να πείσουν μέσω των απαγορεύσεων να μείνει ο κόσμος σπίτια του... - "Η παρουσία χιλιάδων πιστών, ειδικά ευπαθών ομάδων, στη λειτουργία των εκκλησιών και τη θεία κοινωνία επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης" επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης


Ενώ όλη η χώρα έχει μπει σε καραντίνα και κράτος και γιατροί προσπαθούν να πείσουν μέσω των απαγορεύσεων να μείνει ο κόσμος σπίτια του, η Εκκλησία συνεχίζει τον χαβά της. Συγκεκριμένα, στην Εκκλησία Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης έγινε κανονικά όχι μόνο η λειτουργία, αλλά και η κοινωνία με τουλάχιστον 100 άτομα όλων των ηλικιών να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι.

Το απίστευτο αυτό γεγονός μετέδωσε κιόλας ζωντανά (!) η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ2. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο σκηνικό εκτυλίχτηκε και σε άλλες Εκκλησία ανά την χώρα. Την ίδια ώρα που συλλαμβάνονται καταστηματάρχες για παραβίαση της καραντίνας, η Εκκλησία παραμένει στο απυρόβλητο.

(Πηγή: 3pointmagazine.gr)


Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών

Δυστυχώς σήμερα είδαμε στην πράξη ότι τα ημίμετρα δεν αποδίδουν.

Η παρουσία χιλιάδων πιστών, ειδικά ευπαθών ομάδων, στη λειτουργία των εκκλησιών και τη θεία κοινωνία επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν προκειται για θέμα ευσέβειας και πίστης, αλλά προστασίας της δημόσιας υγείας.

Και εδώ δεν χωρούν ημίμετρα: η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προστατεύσει την κοινωνία μας στο σύνολο της.


Μικρότερη προσέλευση στις εκκλησίες της Λάρισας – «Ουρά» για τη Θεία Κοινωνία

 Εμφανώς μικρότερη είναι η προσέλευση πιστών στις εκκλησίες της Λάρισας κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις ενορίες του κέντρου της πόλης, πολλές είναι οι άδειες θέσεις κάτι που δεν συνέβαινε πριν από την είσοδο του κορωνοϊού στην καθημερινότητα των πολιτών.

Επισημαίνεται ότι δεν λείπουν οι περιπτώσεις όσων προσέρχονται στις εκκλησίες φορώντας προστατευτική μάσκα.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πιστοί συνεχίζουν να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία, σχηματίζοντας ουρα όπως προκύπτει και από το φωτογραφικό στιγμιότυπο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Λάρισας:

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου:

Πηγή: larissanet.gr

Έκαναν περιφορά εικόνας από σπίτι σε σπίτι στην Κοζάνη (!)

Την περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας από το Μοναστήρι του Μικροκάστρου, στα σπίτια της Ενορίας του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη έκαναν σήμερα κάποιοι παραβιάζοντας κάθε λογική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)