to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:55 | 10.12.2019

Πολιτική

Η ΕΡΤ «λογόκρινε» την παραδοχή Αγγελή για την εμπλοκή Αβραμόπουλου στο σκάνδαλο Novartis

H δημόσια τηλεόραση «αποφάσισε να λογοκρίνει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντάς το πετσοκομμένο, προκειμένου να μην ακουστεί ότι η δήθεν σκευωρία τελικά περιλαμβάνει και τραπεζικό λογαριασμό πρώην Υπουργού που φέρεται να έπαιρνε χρήματα από τη Novartis», όπως τονίζει το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


«Η ΕΡΤ στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων έκρινε πως η παραδοχή του κ. Αγγελή πως στη Βιέννη το FBI του έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού για το σκάνδαλο Novartis ή δεν αποτελεί είδηση ή κάποιους θα δυσαρεστήσει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει:

«Για αυτόν το λόγο αποφάσισε να λογοκρίνει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντάς το πετσοκομμένο, προκειμένου να μην ακουστεί ότι η δήθεν σκευωρία τελικά περιλαμβάνει και τραπεζικό λογαριασμό πρώην Υπουργού που φέρεται να έπαιρνε χρήματα από τη Novartis.

Ως γνωστόν, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Κι επειδή οι "αβλεψίες" της δημόσιας τηλεόρασης έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, αναμένουμε να δούμε αν σε επόμενο ρεπορτάζ, το δελτίο της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία, θα διερευνήσει ποιος είναι τελικά αυτός ο πρώην υπουργός.

Σε διαφορετική περίπτωση, η αβλεψία θα θεωρηθεί ως κανονικότητα».

Το απόσπασμα από το δελτίο της ΕΡΤ, όπου το ενημερωτικό σημείωμα από τον ΣΥΡΙΖΑ πετσοκόβεται γιατί... πρέπει να πάμε στην είδηση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωταγωγήθηκε...

Τι είπε ο Αγγελής

Υπενθυμίζεται ότι - όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ -  ο κ. Αγγελής, μετά από επίμονες ερωτήσεις μελών της προανακριτικής επιτροπής σήμερα, παραδέχτηκε ότι στη συνάντηση της Βιέννης το FBI έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία, ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεση που ο ίδιος έχει δώσει στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επιπλέον, ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας μάλιστα ότι «εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν». Παραδέχτηκε, επίσης, ότι μόνο το 10% του σκανδάλου Novartis είναι πάνω από το «νερό» και παρότρυνε τα μέλη της προανακριτικής να ψάξουν να βρουν το υπόλοιπο 90%.

Ομολόγησε δε τις συστάσεις του προς την εισαγγελέα Διαφθοράς να μην κάνει έρευνα στο σπίτι του κ. Στουρνάρα επειδή αυτός είναι αξιωματούχος. Πέρα όμως από τις αλήθειες που αναγκάστηκε να πει, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είπε  και ένα προφανές ψέμα: Ότι ένας Υπουργός ή ένας Πρωθυπουργός μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα όταν ο ίδιος ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός γνωρίζει ότι την κ. Τουλουπάκη την όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Επίσης, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν έστειλε ποτέ σχετικές αναφορές, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές. (αναλυτικότερα εδώ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)