to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:59 | 01.06.2023

Πολιτική

Η επτακομματική Βουλή τρομάζει τη ΝΔ

«Η αριθμητική του εκλογικού νόμου αυτή τη φορά θα αυξήσει τον πήχη της αυτοδυναμίας» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Προσπάθεια να μπει φρένο στη ΝΙΚΗ


Προσκόμματα στον γαλάζιο στόχο της επίτευξης μιας άνετης αυτοδυναμίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αποτυπώνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που κρατούν στα χέρια τους οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάζουμε στο θέμα του Κώστα Σαββόπουλου στη σημερινή «Αυγή»:

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η Ν.Δ. έχει διατηρήσει το ποσοστό που έλαβε στην κάλπη και τη διαφορά που τη χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενώ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ παρουσιάζουν οριακή άνοδο. Τον βασικό πονοκέφαλο στη γαλάζια παράταξη προκαλεί ωστόσο η δυναμική εισόδου στη Βουλή που παρουσιάζει η ΝΙΚΗ.

Το κόμμα του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού εμφανίζει ποσοστά άνω του ορίου του 3% για την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μπροστά στο φάσμα της επτακομματικής Βουλής, ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Πέραμα Ρεθύμνης, στάθηκε στη σημασία της επερχόμενης κάλπης προειδοποιώντας ότι «μπορεί η αριθμητική του εκλογικού νόμου αυτή τη φορά να αυξήσει τον πήχη της αυτοδυναμίας».

Προσπάθεια να μπει φρένο στη ΝΙΚΗ

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στην ανοδική πορεία της ΝΙΚΗΣ με απώτερο σκοπό το χριστιανοπατριωτικό μόρφωμα να μην περάσει το κατώφλι της Βουλής. Ο Κ. Μητσοτάκης την Κυριακή θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άγιο Όρος με τον γιο του Κωνσταντίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον έξι μονές του Αγίου Όρους φέρονται να δίνουν την «ευλογία» τους στη ΝΙΚΗ. Εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν μάλιστα ότι ισχυροί παράγοντες της Εκκλησίας στη Βόρεια Ελλάδα θα καταγγείλουν -χωρίς να την κατονομάσουν- τη ΝΙΚΗ για προσπάθεια εργαλειοποίησης της χριστιανικής πίστης των πολιτών.

Επιπλέον, το επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη έχει δώσει οδηγίες προς τα στελέχη του κόμματος να αποφεύγουν τις ευθείες αναφορές στο συγκεκριμένο κόμμα, καθώς θεωρούν πως «και η αρνητική διαφήμιση θα τους προσδώσει εκλογικά οφέλη».

Την ίδια ώρα, δεν διαπιστώνεται ανάλογη προσπάθεια συμπίεσης της Πλεύσης. Αξιωματούχοι του κόμματος εκτιμούν πως το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι χρήσιμο για το ψαλίδισμα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η Πλεύση δεν έχει προσελκύσει νεοδημοκράτες ψηφοφόρους προκειμένου να εκπονηθεί σχέδιο επαναπατρισμού τους.

Διαστρέβλωση οικονομικών θέσεων

Ταυτόχρονα, η συντηρητική παράταξη πασχίζει να αποτρέψει και τη διασπορά ψήφων προς τις μεριές της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε από το Ρέθυμνο ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν αποποιηθεί την ευθύνη να κυβερνήσουν. Συν τοις άλλοις, υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. «έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια» στα ζητήματα της φορολογίας. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες η γαλάζια παράταξη -με τη συνδρομή των φιλικών της ΜΜΕ- αποδίδει βάρος στη διαστρέβλωση των οικονομικών θέσεων των άλλων πολιτικών φορέων προκειμένου να εκφοβιστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι. Την ατζέντα του φόβου υπηρέτησε και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άκης Σκέρτσος. Στη μακροσκελέστατη εισαγωγή του, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεδίπλωσε το αφήγημα των «δέκα fake news που προβάλλουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)