to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η επόμενη μέρα που προσδοκούσαμε, έφτασε

Συλλογική επιδίωξη πρέπει να είναι η ομαλή, εύρυθμη και ισότιμη ένταξη όλων των νέων μελών, τα όποια θα αισθανθούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δική τους υπόθεση αλλά και δική τους πολιτική στέγη.


Με την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών ανάδειξης της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  η πολυσυζητημένη διεύρυνση του κόμματος,  η οποία αποτέλεσε στρατηγικό στόχο, από τον Ιούλιο του 2019, πήρε σάρκα και οστά.
Η μεγέθυνση του κόμματος είναι πλέον ένα υπαρκτό δεδομένο, ενώ παρατηρεί κανείς ότι αφορά όχι μονάχα σε μία αριθμητική προσαύξηση μελών αλλά σε μία αναζωογονητική ενδυνάμωση, με ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Γυναίκες και άνδρες, νέοι και νέες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και άνθρωποι από πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στις διαδικασίες, θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβερνητική πολιτική. Οι πολίτες κατανοούν πλέον, ότι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οφείλεται σε κύριο βαθμό στις επιλογές αλλά και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κοινωνία αφέθηκε απροστάτευτη στη δύσκολη συγκυρία και ματώνει καθημερινά για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά της.
Η συνθήκη αυτή λειτούργησε καταλυτικά στο να ανταποκριθούν χιλιάδες πολιτών στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα και να ενταχθούν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η πρόσφατη μαζική εγγραφή νέων μελών στις Οργανώσεις του κόμματος αποτελεί ένα πρώτο βήμα εκλογικής και κομματικής αντιστοίχισης. Η αντιστοίχιση αυτή κάποιοι από την αρχή εκτιμήσαμε, ότι ήταν απολύτως αναγκαία για να κερδίσουμε το ζητούμενο της κοινωνικής διασύνδεσης και της αλληλεπίδρασης με κάθε κοινωνική ροή.
Ένα κόμμα που επιθυμεί να αγωνίζεται για τα δίκια των πολλών, πρέπει να πατά γερά στη γη, πρέπει να εδράζεται στους ανθρώπους του, να στοιχίζεται με τις ανάγκες τους.
Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέδειξε ότι επιθυμεί τη διαβούλευση με την κοινωνία χωρίς αστερίσκους, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιθυμεί να συνομιλήσει, να συνδιαμορφώσει, να συνδημιουργήσει με τον καθένα και την καθεμία που οραματίζεται ένα διαφορετικό μέλλον για τον τόπο.
Οι προκλήσεις και οι ευθύνες της επόμενης μέρας δεν αφορούν μονοσήμαντα σε μια νέα σύγχρονη, αναβαθμισμένη και αποτελεσματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά προεκτείνονται στην επιβεβαίωση των προσδοκιών όλων των νέων μελών που εξουσιοδότησαν και ενδυνάμωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες για μια νέα πολιτική απάντηση στα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία.
Συλλογική επιδίωξη πρέπει να είναι η ομαλή, εύρυθμη και ισότιμη ένταξη όλων των νέων μελών, τα όποια θα αισθανθούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δική τους υπόθεση αλλά και δική τους πολιτική στέγη. Τα νέα δεδομένα απαιτούν καινοτομία, εκσυγχρονισμό, ευελιξία και απομακρύνουν πρακτικές τυποποιημένης κομματικής λειτουργίας και καθορισμένου ανελαστικού καθηκοντολόγιου.
Αναζητώντας την ισορροπία, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις καλές πρακτικές, πρέπει να απλώσουμε το χέρι σε όσες και όσους μάς εμπιστευτήκαν και δήλωσαν αυτοπρόσωπα, με το ονοματεπώνυμό τους, ότι προχωράμε όλοι μαζί. Σε ένα περιβάλλον που η θέση και οι ανάγκες του ανθρώπου μεταβάλλονται διαρκώς, πρέπει να είναι στις συζητήσεις της επόμενης μέρας, ο επαναπροσδιορισμός τού ρόλου κάθε μέλους, με απώτερο ζητούμενο τη δημιουργία πολιτικής αντανάκλασης και κοινωνικού δεσμού.
Στις 15 Μαΐου, οι πολίτες, συνειδητά και αυθόρμητα, ανανέωσαν τους όρκους εμπιστοσύνης με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τώρα είναι η σειρά της συλλογικής ηγεσίας τού κόμματος, να πράξει το ίδιο, κατανοώντας ότι οι ευκαιρίες δεν διαρκούν για πάντα.

* H Διονυσία Στεφάτου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)