to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η εποχή της ανάθεσης τελείωσε

Εκνευρίστηκαν διότι οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τερμάτισαν μια πολιτική περίοδο που χαρακτηριζόταν από την «ανάθεση»


Ενοχλήθηκε ο γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης που ψήφισαν οι 15χρονοι στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τρέχουν στα κόμματα αντί να κάτσουν να διαβάσουν. Ευτυχώς για την υγεία του Παύλου Μαρινάκη, δεν ενοχλήθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης (ναι, να το ίδιο πρόσωπο είναι, στη Ν.Δ. ο γραμματέας του κόμματος είναι και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ!) που έχει υπεύθυνο ΜΑΚΙ (Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση λέγεται, Μαθητική), δύο αναπληρωτές υπεύθυνους ΜΑΚΙ, Κεντρική Γραμματεία ΜΑΚΙ, Περιφερειακή Οργάνωση ΜΑΚΙ, υπεύθυνο Μαθητικού σε κάθε νομό, γραμματεία ΜΑΚΙ σε κάθε νομό, υπεύθυνο Μαθητικού σε κάθε Τοπική Οργάνωση, ολομέλεια και συμβούλιο ΜΑΚΙ σε κάθε οργάνωση.

Γιατί οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκάλεσαν εκνευρισμό στην κυβέρνηση; Μήπως επειδή δεν χάλασε το ηλεκτρονικό σύστημα, όπως έγινε στις εκλογές της Ν.Δ. και ακολούθησε το γνωστό-άγνωστο παρασκήνιο για το οποίο όλο και περισσότεροι μιλούν;

Εκνευρίστηκαν διότι οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τερμάτισαν μια πολιτική περίοδο που χαρακτηριζόταν από την «ανάθεση». Πολίτες-ψηφοφόροι, που προσέρχονται πειθήνια όπου, όποτε και όταν τους καλούν. Το χθεσινό 150.000 δεν έχει ανάθεση.  Έχει εμπλοκή, προσωπική εμπλοκή. Δεν ανατέθηκε στον Τσίπρα να ρίξει τον Μητσοτάκη. Χθες 150.000 άνθρωποι δεσμεύθηκαν ότι με αρχηγό τον Τσίπρα θα ρίξουν τον Μητσοτάκη.

Προφανώς εναπόκειται στον Τσίπρα πώς θα τους αξιοποιήσει και πώς θα τους κρατήσει ενεργούς και συμμέτοχους στον αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι η διαθεσιμότητα τριπλασιάστηκε και θα την αντιμετωπίζει ο Μητσοτάκης σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά. Στο χωριό μου κάτι τέτοια τα περιέγραφαν ως «της αλεπούς ο θάνατος», αλλά αυτοί είναι απλοί άνθρωποι, δεν είχαν περάσει από τη ΜΑΚΙ για να καταλάβουν ότι ο ρόλος του πολίτη είναι να ψηφίζει και μετά να πηγαίνει στον καναπέ του.

Αν πάντως κάτι πρέπει να πιστωθεί στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι το βράδυ της εκλογικής ήττας του 2019 απέδειξε ότι είναι πολιτικός με στρατηγική αντίληψη. Στη Ν.Δ. σε μια τέτοια βραδιά ο αρχηγός απλώς θα είχε παραιτηθεί και θα «ραβόταν» ο επόμενος. Στην Αριστερά αποφασίστηκε να αλλάξει το κόμμα και να μεγαλώσει τόσο ώστε χωρά το 32%. Αντί δηλαδή να παραιτηθεί (για να χαρούν ο Μητσοτάκης και η διαπλοκή), ο Τσίπρας αποφάσισε να ταυτίσει το κόμμα του με την κοινωνία. Αυτό λέγεται πολιτική.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)