to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:05 | 29.10.2018

Πολιτική

Η επιστολή Τσίπρα κάπου παράπεσε...

Μάταια περιμέναμε να είναι πρώτη είδηση η επιστολή του πρωθυπουργού προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ή έστω η πορεία της οικονομίας... Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν ο θάνατος του ομογενούς στην Αλβανία, η αποχώρηση της Μέρκελ από την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος, η Folli Follie και κλήσεις για δύο κακουργήματα σε δέκα εμπλεκόμενους, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


H επιστολή του πρωθυπουργού ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Επιστολή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, απέστειλε ο πρωθυπουργός, ενόψει της πρωτοβουλίας για την εκκίνηση της διαδικασίας Συνταγματικής Αναθεώρησης. (αναλυτικά)


 

Ευ. Τσακαλώτος στο Reuters: Θα βγούμε στις αγορές την κατάλληλη στιγμή

«Αισθανόμαστε άνετα που μπορούμε να περιμένουμε αφού έχουμε το μαξιλάρι ασφαλείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουμε όταν ο χρόνος είναι σωστός. Και νομίζω ότι ο χρόνος θα είναι σωστός μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο Reuters, αναφορικά με την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές. (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων»

Οι εργασίες της διήμερης 3ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου, με τίτλο «Κοινοί Ορίζοντες», άρχισαν με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. (αναλυτικά)


 

«Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διακριβωθεί τι συνέβη με τον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία»

Όπως υπογράμμισε ο Δημ. Τζανακόπουλος το πρωί της Δευτέρας, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Αλβανίας και «δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών» (αναλυτικά)


 

«Η ΝΔ συνεχίζει τις ασκήσεις θράσους για τις συντάξεις»

«Το κόμμα που έγινε συνώνυμο των περικοπών και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αντί να ψεύδεται και να κουνάει το δάχτυλο, οφείλει μόνο να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του στην ελληνική κοινωνία», τονίζει το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε ανακοίνωση του Μοσχάτου το οποίο επαναλαμβάνει τη «γραμμή» του Αδ. Γεωργιάδη. (αναλυτικά)


 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτοδιοικητικές προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει και θα στηρίξει αυτοδιοικητικές προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας προτάσεις. Και αυτό κάνουμε, όχι μόνο στην Πάτρα και στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη χώρα» τονίζει ο Π. Σκουρλέτης. (αναλυτικά)


 

Τραμπουκισμοί του χρυσαυγίτη Μίχου κατά μάρτυρα και δικηγόρου πολιτικής αγωγής

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει ότι κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση στο «Συνεργείο» ο χρυσαυγίτης Ν. Μίχος κινήθηκε απειλητικά κατά του ίδιου και του μάρτυρα Παναγιώτη Δριμυλή «ξεστομίζοντας απειλές και εκφράσεις υποκόσμου», ενώ στους τραμπουκισμούς συμμετείχε και ο αστυνομικός συνοδός του. (αναλυτικά)


 

Διεθνής αναγνώριση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα

Στη διεθνή αναγνώριση των προσπαθειών του Υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός από το Ρέθυμνο. (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Τι προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη. (αναλυτικά)


 

«Καταφύγιο» για τους «μικρούς»: Σε δημόσια διαβούλευση σύντομα το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, επεξεργάζονται το προσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο γύρω από το θεσμό των μικροχρηματοδοτήσεων που εισάγεται και θα οδηγήσει στη δημιουργία του Ταμείου Μικροπιστώσεων. (αναλυτικά)


 

Στους πρωταγωνιστές της ανάπτυξης η αγορά ακινήτων

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην τελευταία της αναφορά πριν περίπου δύο μήνες για την αγορά ακινήτων, το 2017 και οι πρώτοι μήνες του 2018 χαρακτηρίστηκαν από ενδείξεις σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων. (αναλυτικά)



 (αναλυτικά)


 

Παράταση σε ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές στους πληγέντες της Ζακύνθου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει κηρυχθεί η Ζάκυνθος μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής. (αναλυτικά)


 

Επιχορηγήσεις 6,5 εκατ. ευρώ σε 118 προνοιακά ιδρύματα σε 7 περιφέρειες

Με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις 6,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών 118 Προνοιακών Ιδρυμάτων (Ν.Π.Ι.Δ) σε όλη τη χώρα. (αναλυτικά)


 

Δαπάνες ΝΕΡΙΤ και ΕΡΤ: Τι λένε τα στοιχεία

Η ΕΡΤ με δικό της δίκτυο μετάδοσης και με εξοικονόμηση κόστους. (αναλυτικά)


 

Έργα αναβάθμισης του Νοσοκομείου «Μεταξά» στον Πειραιά

Tα κτίρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» πρόκειται να αναβαθμιστούν. (αναλυτικά)


 

#This_is_not_fake_news: Ανακαίνιση αίθουσας ενόργανης γυμναστικής στο Δημοτικό Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω

Διαδικτυακή εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών για τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής (αναλυτικά)


 

Ολοκληρώθηκαν δυο σημαντικές ενέργειες της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων της Β. Εύβοιας

Συνάντηση Αποστόλου με εκπροσώπους του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)