to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 03.11.2021

Πολιτική

Με τον φακό του Left.gr: Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων στον Ελαιώνα (φωτ.)

Το Τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οργάνωσε σήμερα 3 Νοεμβρίου πολύπλευρη επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων στον Ελαιώνα μετά τη δημοσιοποίηση του επικείμενου κλεισίματος κατ΄απαίτηση του Δήμου Αθηναίων - Φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας


Ομάδα μελών και στελεχών του τμήματος και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλη της Ανοιχτής πόλης, με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πάνο Λάμπρου, ανάρτησαν πανό έξω από το χώρο της δομής διαμαρτυρόμενοι για το επικείμενο κλείσιμο της, κατ’ απαίτηση του Δημάρχου Αθηναίων κου Μπακογιάννη και ζητώντας δίκαιη κρίση στις αιτήσεις ασύλου και στέγη για όλους.

Παράλληλα ομάδα βουλευτών και στελεχών, εισήλθαν στο χώρο της δομής και περιηγήθηκαν σε αυτή από τον Διοικητή, το προσωπικό, εκπρόσωπο του Δήμου και ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί. Από το τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής συμμετείχαν ο συντονιστής, Μανώλης Σαρρής, η πρώην Υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου, και η Όλγα Αθανίτη. Από πλευράς της Κοινοβουλευτικής ομάδας συμμετείχαν ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Ψυχογιός, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο βουλευτής Επικρατείας Πάνος Σκουρλέτης και η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου. Την Ανοιχτή Πόλη εκπροσώπησαν ο επικεφαλής της, Νάσος Ηλιόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή. Από την Ευρω-ομάδα παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης και την Αλληλεγγύη για όλους εκπροσώπησε ο Μιχάλης Υδραίος.

Δείτε την επίσκεψη μέσα από τον φακό του Άγγελου Καλοδούκα και του Left.gr:

Μετά το τέλος της επίσκεψης οι συμμετέχοντες προχώρησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση των επαναπροωθήσεων, των γκρίζων ζωνών ανθρώπων και των κλειστών δομών σε ενδοχώρα και νησιά, των εξώσεων αναγνωρισμένων προσφύγων, των ρατσιστικών πολιτικών και του ακροδεξιού λόγου, των ταξικών περιορισμών στην ιθαγένεια, των απολύσεων εργαζόμενων του πεδίου, των μετακλητών σε πόστα ευθύνης και των απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων σε λίγους και ισχυρούς, έχει απαξιώσει και επιχειρεί να κλείσει ακόμα δομές όπως ο Ελαιώνας, που ήταν υπόδειγμα υποδοχής, ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Αξιοποιώντας όλα τα όπλα που διαθέτουμε μέσα κι έξω από τη Βουλή σε Ελλάδα και Ευρώπη θα απαιτήσουμε άμεση βελτίωση των συνθηκών που δείχνουν εικόνα εγκατάλειψης και αποθήκης ανθρώπων. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει δίκαιες διαδικασίες Ασύλου για όλους, να πάρει πίσω την Κ.Υ.Α. με την οποία η  Τουρκία αποτελεί ασφαλή τρίτη χώρα, να προχωρήσει σε πραγματική στήριξη των αναγνωρισμένων προσφύγων που πετάγονται από δομές και διαμερίσματα και στη συμμετοχή όλων των παιδιών στα σχολεία, ως μέρος ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για την ένταξή τους.

Τους καλούμε να επανέλθουν στο δρόμο του ανθρωπισμού και του διεθνούς δικαίου και να συνεχίσουν το έργο που τους παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)