to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού κόλπου συνεχίζεται

Ενημέρωση αναφορικά με την εικόνα του Σαρωνικού κόλπου από την επιχείρηση απορρύπανσης.


Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής: 
Στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι – Γερμανικός Μώλος συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα, από μέλη ιδιωτικών συνεργείων, αποτελούμενα από εκατόν είκοσι πέντε (125) άτομα συνολικά. Επίσης, δέκα (10) δύτες επιχείρησαν στην περιοχή Θεατράκι προς καθαρισμό του βυθού. Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζεται βελτιωμένη, ειδικά στην περιοχή της Κυνόσουρας όπου αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών στις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα διενεργούνται τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.
Στις παραλίες του Δήμου Ελληνικού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, πλην των περιοχών του Αγίου Αλεξάνδρου και της μαρίνας Αγ. Κοσμά, όπου οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών συνεχίστηκαν εντατικά από σαράντα ένα (41) άτομα προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Στην περιοχή του Ιππόκαμπου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν.
Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, στην εγκατάσταση ''Αστέρας Γλυφάδας'' πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, ο καθαρισμός των ακτών συνεχίστηκε από επτά (07) άτομα, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται καθημερινά βελτιωμένη. Στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών έχουν ολοκληρωθεί.
Τέλος γνωρίζεται ότι στην επιχείρηση απορρύπανσης συνέδραμαν δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα (01) ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό των παραλιών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)