to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η επέλαση της «Όμικρον» και το «Μηδέν» της κυβερνητικής πολιτικής

Ανοίγουν τα σχολεία την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην κορυφή των μολύνσεων αναλογικά με τον πληθυσμό της σε όλο τον κόσμο


H αποτυχημένη κυβέρνηση-πολλαπλασιαστής της κρίσης και επιταχυντής της διάδοσης της πανδημίας, ξαναχτύπησε. Αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1, με τα πιο χαμηλά και επισφαλή υγειονομικά στάνταρντ. Διατηρώντας, παρά την κατακραυγή, τη ρύθμιση "50%+1" νοσούντων μαθητών  για να κλείσει ένα τμήμα.


Το (δι)έπραξε την ημέρα  που σημειώθηκε ρεκόρ όλης της περιόδου της πανδημίας στα κρούσματα. (50.126) και με την Ελλάδα να είναι τις τελευταίες 7 ημέρες, στην κορυφή των μολύνσεων αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Το έπραξε, την ημέρα που η χώρα ξεπερνούσε τους 21.000 νεκρούς, απορρίπτοντας τις 10 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των εκπαιδευτικών φορέων, για την αναχαίτιση της "Ο".

Η κυβέρνηση οδηγεί με τα μη μέτρα για τα σχολεία και τη γενικότερη πολιτική της, την κοινωνία και την εκπαίδευση στην ανοσία της αγέλης, που πέρυσι εξόρκιζε.

Θα αποδιοργανώσει, έτσι,  την οικονομία και την κοινωνική ζωή, αφού η πλημμυρίδα νοσήσεων στα σχολεία, θα μεταφερθεί στα σπίτια, επιταχύνοντας τη διασπορά του ιού στις μεγαλύτερες ηλικίες με ό, τι αυτό σημαίνει σε επιπλέον νοσηλείες, διασωληνώσεις, ακόμη και θανάτους. Και προκαλώντας, βέβαια,  εκθετική αύξηση των προσώπων που θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.


Τα σχολεία που "θα ανοίξουν όπως έκλεισαν", θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα, αντιμέτωπα με χιλιάδες νοσήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Το ενδεχόμενο να κλείσουν τότε μέσα στον πανικό ή να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμά τους, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, είναι πάνω στο τραπέζι.

H υπουργός Παιδείας δεν μας είπε τίποτα από αυτά που ανέμενε η εκπαιδευτική κοινότητα :

- Για διενέργεια ενός ή δύο test την εβδομάδα από κλιμάκια του  ΕΟΔΥ στα σχολεία. Το  testing που ανακοινώθηκε, με βάση την ατομική ευθύνη, ήταν σε σημαντικό βαθμό αναξιόπιστο,  ίσχυσε στην προηγούμενη περίοδο, πριν την εμφάνιση της "Ο" και δεν απέτρεψε να μολυνθούν 100.000 μαθητές από κορονοϊό, όπως ομολόγησε και ο κ. Γεραπετρίτης. Η αύξησή του κατά ένα test την εβδομάδα δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα

- Για διακοπή της λειτουργίας ενός τμήματος από το πρώτο κρούσμα και επαναλειτουργία του λίγες ημέρες μετά, και αφού υπάρξει  δωρεάν μοριακός έλεγχος όλων των παιδιών. Αντί γι` αυτό, ανακοινώθηκε η διατήρηση του εξοργιστικού "50%+1", προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα, παρά  την αποκάλυψη ότι το μέτρο αυτό δεν ήταν ποτέ εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής. Άραγε,  τώρα είναι;

Δεν ακούσαμε τίποτα:

- Για αραίωση στα μεγάλα  τμήματα, αρχίζοντας από τα πολυπληθέστερα και με στόχο σε βάθος χρόνου να φτάσουμε στα 15 παιδιά-ανώτατο όριο/ αίθουσα, γιατί οι πανδημίες ήρθαν για να μείνουν και ανάλογα πρέπει να αναδιοργανωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα

- Για διαφοροποιημένα μέτρα στα νηπιαγωγεία, όπου τα παιδιά δεν κάθονται σε θρανία και είναι σε συνεχή επαφή μεταξύ τους  καθώς και για τα παιδιά Δημοτικού που είναι ανεμβολίαστα στη συντριπτική πλειοψηφία

- Για λύσεις όπως η σύντμηση του ωραρίου και η λειτουργία των σχολείων σε  δύο  4ωρες βάρδιες μέχρι τις 16:30 και με ενδιάμεσο καθαρισμό των αιθουσών

- Για πρόσληψη του αριθμού των   αναπληρωτών που απαιτούνται καθώς και του επιπλέον προσωπικού καθαριότητας

- Για δωρεάν προμήθεια των ειδικών μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς

- Για προμήθεια συστημάτων καθαρισμού του αέρα εκεί που ο φυσικός αερισμός δεν επαρκεί.

- Για απόσυρση ακατάλληλων self test που δίνουν ψευδή αποτελέσματα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία

- Για ανώτατο όριο στον αριθμό μαθητών στα λεωφορεία των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και στα συγκοινωνιακά μέσα που μεταφέρουν μαθητές στα δημόσια σχολεία

- Για επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και στα Φροντιστήρια και τις ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές

- Για ιχνηλάτηση των κρουσμάτων που στην ουσία έχει καταργηθεί, αφού το τελευταίο 7ήμερο το 99,3% των κρουσμάτων χαρακτηρίζονται "ορφανά"

- Για ετοιμότητα να εφαρμοστεί μερικώς ή εν συνόλω- στην απευκταία περίπτωση που χρειαστεί- η εξ αποστάσεως εκπαίδευση από δημόσια δομή, μετά την de facto "αποβολή" της Cisco από την τηλεκπαίδευση, λόγω του σκανδάλου με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων που διαπίστωσε η ΑΠΔΠΧ. Ουδείς γνωρίζει αν η χώρα διαθέτει αυτή τη στιγμή νόμιμη και ασφαλή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Κι αυτό εξηγεί τη φανατική προσήλωση της κυρίας Κεραμέως στο "50%+1", αφού αν αρχίσουν να κλείνουν τμήματα ή χρειαστεί, τοπικά έστω τηλεκπαίδευση, θα αποκαλυφθεί ότι το ΥΠΑΙΘ στερείται αυτής της δυνατότητας.

Ανακοινώθηκε όμως:

Η απόφαση- κοροϊδία του υπουργού ("Χτύπα ξύλο") Ανάπτυξης,  για την ανεπαίσθητη μείωση στις τιμές των μοριακών τεστ, αντί της συνταγογράφησής τους, κάτι που θα συνεχίσει να επιβαρύνει υπέρμετρα τα νοικοκυριά και τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, για να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Όταν στη χοντρική κοστίζουν 0,08 οι μάσκες ΚΝ95 και 0,80 τα rapid test.

Ακούσαμε επίσης:

Την αύξηση στα διόδια προς όφελος των μεγαλοεργολάβων, λόγω "ρήτρας πληθωρισμού". Μια ρήτρα που δεν ισχύει όμως για μισθούς και συντάξεις, ή για τα  δωρεάν τεστ,  καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά   το απεχθές ταξικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης,  που δεν μπορεί να εγγυηθεί την υγεία των πολιτών , την ασφάλεια των παιδιών μας, την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Μια κυβέρνηση που απέναντι στην πανδημία και την επέλαση της "Ο" στην κοινωνία και στην εκπαίδευση, αντιπαραθέτει το "Μηδέν"  της πολιτικής της,  με ολέθρια αποτελέσματα.

Μια κυβέρνηση που έχει έρθει η ώρα  να φύγει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)