to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 13.03.2020

Κοινωνία

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ζητάει συμπλήρωση των μέτρων για την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων

«Aφήνεται ανέπαφο το μείζον, το οποίο είναι η προσέλευση δικηγόρων και κοινού στις γραμματείες»


Τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά το διάστημα προσωρινής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων, ζητά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ), με σημερινή ανακοίνωσή της, από τους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας. Ειδικότερα, αναφέρει ότι «δεν αναστέλλονται οι προβλεπόμενες προθεσμίες για την κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων (…) και ως εκ τούτου αφήνεται ανέπαφο το μείζον, το οποίο είναι η προσέλευση δικηγόρων και κοινού στις γραμματείες».

Όπως είναι γνωστό, με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, αναστέλλεται προσωρινά, πανελλαδικά και μερικά, για 14 ημέρες (από σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 έως και 27 Μαρτίου 2020) η λειτουργία όλων των δικαστηρίων (διοικητικών, πολιτικών, ποινικών και στρατιωτικών), των Εισαγγελιών της χώρας, καθώς και η διεξαγωγή πλειστηριασμών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και προς αποφυγή κινδύνου εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΕΔΔ αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θεωρεί ότι τα μέτρα που λήφθηκαν με την από 12.3.2020 κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας (ΦΕΚ 833 Β΄) όσον αφορά τα Διοικητικά Δικαστήρια δεν είναι επαρκή.

Τούτο διότι δεν αναστέλλονται οι προθεσμίες που τίθενται από το νόμο ή έχουν τεθεί από το δικαστήριο για την κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων, σχετικών εγγράφων, νομιμοποιητικών στοιχείων και υπομνημάτων (όπως εμείς είχαμε ζητήσει με την 24/12.3.2020 αίτησή μας προς τους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας) και ως εκ τούτου αφήνεται ανέπαφο το μείζον, το οποίο είναι η προσέλευση δικηγόρων και κοινού στις γραμματείες.

Ζητάμε εκ νέου να αποφασιστεί το παραπάνω μέτρο, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσώπων που θα μεταβαίνουν στις γραμματείες κατά το χρόνο της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, οι δε τελευταίες να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)