to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:59 | 06.12.2012

Πολιτική

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων στο ΑΠΘ

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το νέο κρούσμα ποινικοποίησης των αγώνων για το δικαίωμα στη δουλειά, αυτή τη φορά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την είσοδο της αστυνομίας στο χώρο του πανεπιστημίου, τη σύλληψη 11 απεργών εργολαβικών εργαζομένων που περιφρουρούσαν την κατάληψη, καθώς και την απαράδεκτη δικαστική απόφαση για 8μηνη φυλάκιση τους, με 3ετή αναστολή.


Στην ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αναφέρονται επίσης τα εξής:

Παράλληλα, τονίζουμε το γεγονός ότι η Εισαγγελία καθυστερεί μεθοδευμένα την εξέταση μηνύσεων για παραβίαση νόμων από την πρυτανεία, την Επιθεώρηση Εργασίας και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, όσον αφορά στην απασχόληση ιδιωτών εργολάβων από το Πανεπιστήμιο.

Μια δικαστική απόφαση για ακόμα μια φορά ανέδειξε τι σημαίνει ταξική δικαιοσύνη – εργαλείο στην υπηρεσία της πολιτικής που εξυπηρετεί βιομηχάνους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμπορους. Η απόφαση έχει σκοπό την τρομοκράτηση και φρονηματισμό όλων των εργαζομένων, μετά την αστυνομική και εργοδοτική τρομοκρατία που ασκείται  από τους εργολάβους, τον Πρύτανη και από την Πρυτανεία του ΑΠΘ. Βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική, που ενώ πετσοκόβει τη χρηματοδότηση της Παιδείας, θωρακίζει την παρουσία των ιδιωτών εργολάβων που κατακλέβουν τους δημόσιους οργανισμούς, σε βάρος των ''δημόσιων οικονομικών'' που τόσο πολύ θέλει να προστατέψει η κυβέρνηση με απολύσεις, μειώσεις μισθών, άγρια φορολογία του λαού. Καλεί τους συναδέλφους να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να σταθούν δίπλα στους εργαζομένους. Εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζoμένων στο ΑΠΘ.


Πηγή: alfavita
tags: ΑΠΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)