to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 28.10.2013

Κοινωνία

Η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει την καταστροφή του Κακάβου

Με γοργούς ρυθμούς και με την ανοχή της κυβέρνησης η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει την καταστροφή του βουνού Κάκαβος στην Χαλκιδική.


Χθες δεκάδες πολίτες της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πεζοπορία στο βουνό διαπιστώνοντας ότι εκατοντάδες στρέμματα δάσους έχουν αποψιλωθεί. Συγκεκριμένα στο χώρο όπου είναι να κατασκευαστεί το εργοστάσιο απεμπλουτισμού έχουν ήδη αποψιλωθεί διακόσια στρέμματα δάσους ενώ σύμφωνα με τον Λάζαρο Τόσκα, κάτοικο της Μ. Παναγιάς αν προχωρήσει η επένδυση θα αποψιλωθούν συνολικά 2.000 στρέμματα. Τα ρέμματα όπου υδροδοτούν την περιοχή θα μετατραπούν σε λίμνες τελμάτων με εκατομμύρια κυβικά απόβλητα ενώ μεγάλες είναι ήδη οι απώλεις σε νερό λόγω των ερευνητικών εργασιών της εταιρείας στα ρέμματα. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει διαπλατύνει τον δασικό δρόμο σε τέτοιον βαθμό που να δείνει την εικόνα ενός αεροδιαδρόμου. Στα περίξ της διαδρομής προς το εργοτάξιο της εταιρείας μπορεί κανείς να συναντήσει δεκάδες κομμένα δέντρα τα οποία είναι άγνωστο που θα μεταφερθούν και για ποιον σκοπό. 

Δείτε το βίντεο

Τεράστια είναι η καταστροφή και στο ρέμα Λάκκος του Καρατζά. Παρά το γεγονός ότι  εταιρεία δεν έχει προχωρήσει στην οριοθέτηση των ρεμάτων, έτσι όπως οφείλει, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία προχωρά στην αποψίλωση της δασικής βλάστησης πέριξ του ρέματος και σε παράνομες χωματουργικές εργασίες. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος οι καταστροφές αυτές να δημιουργήσουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο άμεσο μέλλον με δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της περιοχής. 

Δείτε το βίντεο

Δείτε περισσότερα για το θέμα στο alterthess.gr 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)